Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

Μελιτζάνες καταπληκτικές σε γεύση !!!


Υλικα
Μεγάλες στρογγυλές μελιτζάνες, καθαρισμένες, κομμένες σε μάκρος λεπτές φέτες
λάδι για τηγάνισμα ή επάλειψη
1 κιλό ώριμες τομάτες, αποφλοιωμένες, κομμένες σε κομματάκια τριμμένες, ή 1 κιλό ντομάτες κονσέρβας αποφλοιωμένες
1 κουταλιά σούπας πελτέ αριωμένο σε 1/2 ποτήρι νερου νερό 
αλάτι & τριμμένο μαύρο πιπέρι
1κ.γλ. ζάχαρη
2-3 κ.σ. ξίδι μυλόξιδο
5-6  σκελίδες   σκόρδο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο όχι πολύ --κατά προτίμηση η ποσότητα
1 τριμμένο ψιλό κρεμμύδι ξερό
τυρί  φέτα κομμένη τετράγωνα κομμάτια για ανάμεσα στις μελιτζάνες
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο

Οδηγίες:

Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε στο τρυπητό για λίγο [θα τις δούμε να ιδρώνουν ]για να ξεπικρίσουν. Τις σφίγγουμε και στραγγίζουμε καλά.

Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα κομμάτια της μελιτζάνας, αφού τα αλευρώσουμε  και τινάξουμε το περιττό αλεύρι προσέχοντας να μην σας αρπάξουν.
Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφήσουν το λάδι.

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι προσθέτουμε το κρεμμύδι τις ντομάτες με το αλάτι, τον πελτέ το πιπέρι και τη ζάχαρη τον μαιντανό μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσα.
Προσθέτουμε το ξίδι.
Οταν σερβίρουμε ..
Τοποθετούμε τα κομμάτια της μελιτζάνας σε στρώσεις βάζοντας ανάμεσα από ένα κομμάτι τυρί φέτα  που του δίνει την υπέροχη γεύση !!!
Αφού τοποθετήσουμε τα κομμάτια στο πιάτο, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα τομάτας και σερβίρουμε.Απίθανο φαγάκι και υγιεινό  !!!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ