Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Σεκέρ παρέ Ανατολίτικο γλυκό !!!


 Σιροπιασμένες γλυκές μπουκιές ένα από τα δημοφιλέστερα Ανατολίτικα γλυκά !!!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
2 μισή κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό,
1 αυγό,
70 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου,
2 βανίλιες,
αλεύρι φαρίν απ  περίπου ένα νεροπότηρο.

Βάζουμε το βούτυρο ,το αυγό ,το σιμιγδάλι και το μισό αλεύρι και το ανακατεύουμε, ρίχνουμε στην συνέχεια αλεύρι όσο να γίνει μια αφράτη μαλάκια ζύμη.
Τα πλάθουμε όπως θέλουμε,τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί,τα περνάμε με κρόκο αυγού τα δίνουμε σχήμα με το πιρούνι και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά .αντιστάσεις(φυσικά τον φούρνο).

ΣΙΡΟΠΙ.
3 νεροπότηρα μετρίου μεγέθους νερό
,3 νεροπότηρα   μετρίου  μεγέθους ζάχαρη,
μισο χυμό φρέσκου λεμονιού.
Βράσιμο να δέσει.
Σιροπιαζουμε καυτό σιρόπι,κρύα γλυκά!
Σερβίρουμε με φυστίκι!!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Κοτόπουλο με μπάμιες στον φούρνο !!!





Υλικά
1 κιλό μπάμιες-εδώ κατεψυγμένες-
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο φετάκια λεπτά
2 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες ώριμες λιωμένες με το χέρι ή ψιλοτριμμένες
1 κουταλιά σούπας πελτέ
αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη
μαϊντανό


Περνάμε τις μπάμιες στο τηγάνι με λάδι κουνώντας το τηγάνι από όλες τις πλευρές .
Τις βγάζουμε στο ταψί  .
Στο ίδιο τηγάνι τοποθετούμε το κοτόπουλο το περνάμε από όλες τις πλευρές να σιγοσοταριστεί αρκετά.
Το τοποθετούμε κι αυτό στο ταψί ανάμεσα από τις μπάμιες.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά .
Προσθέτουμε τις ντομάτες τον πελτέ τον μαϊντανό το αλατοπίπερο την ζάχαρη και αφήνουμε να μαγειρευτούν λίγο να δέσουν τα υλικά.
Ρίχνουμε το μείγμα αυτό επάνω από μπάμιες κοτόπουλο κουνάμε δεξιά αριστερά το ταψί και ψήνουμε 180 με 200 βαθμούς μέχρι να ψηθεί το ήδη αρκετά μαγειρεμένο στο τηγάνι κοτόπουλο .


Ρενάτα Μυλωνά -οι χρυσοχέρες -ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπιφτέκια Λαχανικών στον φούρνο !!!



Υλικά
2 μεγάλα κολοκύθια
2 μεγάλες πατάτες
2 μεγάλα καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι
Μαϊντανό
δυόσμο
εστραγκόν
2 αυγά
1 χούφτα κεφαλοτύρι τριμμένο
αλάτι-πιπέρι
1 χούφτα αλεύρι καλαμποκίσιο
Αλεύρι απλό όσο σηκώσει να μην είναι πολύ σφιχτό το μείγμα.



Ολα τα υλικά ψιλοτριμμένα μαζί ..τελευταία τα αλεύρια -Ζυμώνουμε καλά πλάθουμε μπαλάκια τα πατάμε λίγο με την παλάμη ,στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί λαδώνουμε λίγο και τοποθετούμε τα μπιφτέκια .


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς ΄χρόνος ανάλογα τον φούρνο -να τα δείτε να ψηθούν και να χρυσαφίσουν !!!

Despw Samos -οι χρυσοχέρες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


*Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου !!!!



Οι πρώτοι κολοκυθοκεφτέδες για φέτος από τα δικά μας κολοκύθια.....

1 κιλό κολοκύθια
2 κρεμμύδια ξερά
1 ντομάτα
2 αυγά
Λίγο δυόσμο
Λίγο μαϊντανό
100 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα
200 γραμμάρια φέτα
Μισή κούπα φρυγανιά
Μισή κούπα μπορεί και λίγο παραπάνω αλεύρι
Αλάτι πιπέρι ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο




Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν το νερό τους.
Τα αφήνουμε για καμιά ωρίτσα.
Κατόπιν τα στύβουμε πολύ καλά και προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά ΄΄ το κρεμμύδι τριμμένο μία ντομάτα σφιγμένη να φύγουν τα υγρά και οι σπόροι τα μυρωδικά τα μπαχαρικά το τυρί λίγο αλάτι το αλεύρι με τη φρυγανιά.


Τα πλάθουμε πολύ καλά και αν έχουμε χρόνο αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα.
Λαδώνουμε τα δάχτυλα παίρνουμε ένα κομμάτι μείγμα το φτιάχνουμε κεφτεδάκια και το τοποθετούμε στη λαμαρίνα.
Ψήνω στους 220 βαθμούς για μισή ωρίτσα!!!!

Marina Hatzidaki-οι χρυσοχερες-ηδες



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Καριόκες !!!


Καριόκες Ξάνθης ..!!
Υλικά :
150γρ παντεσπάνι
75γρ γλάσο
50γρ πραλίνα φουντούκι
50γρ σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
40γρ κουβερτούρα υγείας λιωμένη
75γρ καρύδια
Λίγο σιρόπι αν χρειαστεί



Για την επικάλυψη
2 κουβερτούρες με 3 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ.
Τα βάζουμε σε κατσαρολάκι να λιώσουν και βουτάμε τις καριόκες

Εκτέλεση :
Ζυμώνουμε το παντεσπάνι με το γλάσο.
Μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός τα καρύδια,ζυμώνουμε και αφού γίνει μια ζύμη που να πλάθεται με το χέρι,προσθέτουμε τα καρύδια σε μεγάλα κομμάτια  και ξανά ζυμώνουμε.
Εάν η ζύμη τρίβεται και δεν πλάθεται προσθέτουμε λίγο σιρόπι ώσπου να δέσει .
Πλάθουμε κορμούς σε φέτες διαμέτρου 10 εκατοστών.
Κρυώνουμε στη συντήρηση.
Κόβουμε τους κορμούς και αυτές στη μέση ώστε να δημιουργήσουμε ένα σχήμα μισοφέγγαρο . Επικαλύπτομαι με την  σοκολάτα και ακουμπάμε σε σχάρα να παγώσουν .

Καμπλίτσης. Παναγιώτης.‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Κολοκυθολούλουδα τηγανητά !!!


Κολοκυθολούλουδα τηγανητά γεμιστά με κουρκούτι που μοσχοβολάνε Δοξάτο και  Σάμο!!!
Την  συνταγή την έμαθα από τη Σαμιώτισα γιαγιά μου

Περίπου για 15 λουλουδάκια:
Σε ένα μπολ χτυπάμε 2 αυγά,αρκετή τριμμένη φέτα,αλάτι,πιπέρι,μπόλικο δυόσμος αποξηραμένο,ελάχιστο γάλα και  αλεύρι λίγο λίγο,όσο πάρει, τόσο ώστε να βγει ένας σφιχτός χυλός.
Γεμίζουμε τα λουλουδάκια με το κουρκούτι,τυλίγουμε προσεχτικά με τα άνθη τους και  τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
Αν βγάζουμε λίγα λίγα λουλούδια,μπορούμε να κρατάμε και το κουρκούτι σκεπασμένο στο ψυγείο,και να γεμίζουμε το πρωί.
Κλείνουμε και φυλάσσουμε σκεπασμένα με σελοφάν.
Έως τρεις με τέσσερις μέρες κρατούν άνετα τυλιγμένα.
τι υγρά βγάλουν στο πιάτο τα στραγγίζουμε.
Ένας εκπληκτικός μεζές που μυρίζει καλοκαίρι!!!


Pigi Staboulou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρολό μαρμελάδας !!!!


Υλικά
4/αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι,
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλιες

Χτυπάμε αυγά με την ζάχαρη 10 λεπτά και ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι και την βανίλια.
Τοποθετούμε σε λαδόκολλα που έχουμε βάλει στο ταψί και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά.
Όταν το βγάλουμε όπως είναι ζεστό μαζί με την λαδόκολλα το τυλίγουμε να του δώσουμε την φόρμα του.
Μετά το ανοίγουμε και βάζουμε μαρμελάδα.και ρολάρουμε.
Εάν θέλουμε ρίχνουμε άχνη ζάχαρη!

Tzeni Tsanaktsidou-οι χρυσοδέρες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σεκέρ παρέ Ανατολίτικο !!!



 Σιροπιασμένες γλυκές μπουκιές ένα από τα δημοφιλέστερα Ανατολίτικα γλυκά !!!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
2 μισή κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό,
1 αυγό,
70 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου,
2 βανίλιες,
αλεύρι φαριναπ περίπου ένα νεροπότηρο.

Βάζουμε το βούτυρο ,το αυγό ,το σιμιγδάλι και το μισό αλεύρι και το ανακατεύουμε, ρίχνουμε στην συνέχεια αλεύρι όσο να γίνει μια αφράτη μαλάκια ζύμη.
Τα πλάθουμε όπως θέλουμε,τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί,τα περνάμε με κρόκο αυγού τα δίνουμε σχήμα με το πιρούνι και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά .αντιστάσεις(φυσικά τον φούρνο).

ΣΙΡΟΠΙ.
3 νεροπότηρα μετρίου μεγέθους νερό
,3 νεροπότηρα  μετρίου μεγέθους ζάχαρη,
μισό χυμό φρέσκου λεμονιού.
Βράσιμο να δέσει.
Σιροπιάζομαι καυτό σιρόπι,κρύα γλυκά!
Σερβίρουμε με φιστίκι!!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Πίτα -Κιμαδόπιτα !!!!


Υλικά Συνταγής

    1 φύλλο κρούστας
    500 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
    3 κ.σ ελαιόλαδο
    2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    1 ντομάτα κάπως σφιχτή κομμένη σε φέτες λεπτές
    2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
    1 αυγό
    2 κ.σ γιαούρτι στραγγιστό
    200 γραμ. φέτα σε τρίμματα
    150 γραμ. κασέρι τριμμένο
    αλάτι
    πιπέρι φρεσκοτριμμένο



Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Σοτάρουμε  τον κιμά για 5 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε  4-5  λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μαϊντανό και βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Πρέπει να είναι τελείως στεγνό το μείγμα.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει ο κιμάς.



Σε ένα μπολ, χτυπάμε με σύρμα, το αυγό με το γιαούρτι και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά.
Τέλος, ρίχνουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψάκι 2 με 3 φύλλα λαδώνοντας κάθε φορά το καθέ ένα ξεχωριστά.
Βάζουμε την γέμιση και από πάνω καλύπτουμε με ψιλοκομμένες φέτες ντομάτας και σκεπάζουμε με 3 με 4 φύλλά λαδώνοντας κάθε φορά το καθένα χωριστά.

-Αν θέλετε βάλτε περισσότερα φύλλα και κάτω και επάνω .-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα ή σε αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει η πίτα μας !!

Καλή όρεξη !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Θεική τούρτα καραμέλας !!!


ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
155 γραμμάρια αλεύρι,
125 γραμμάρια ζάχαρη,
1 μπέικιΝ παουντερ,
1 βανίλια

Χτυπάμε αυγά με την ζάχαρη 5 λεπτά ,και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ρίχνοντας απαλά το κοσκινισμένο αλεύρι,μπέικιν,βανίλια και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Το τοποθετούμε σε τσέρκι 28cm μέσα λαδόκολλα και το ψήνουμε σε προθερμασμΈνο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά ανάλογα φυσικά τον φούρνο.
Το αφήνουμε να.κρυώσει και το κόβουμε στην μέση.

ΣΙΡΟΠΙ:
1 κούπα.ζάχαρη,
1+1/2  κούπα.νερό,
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού,
1 βανίλια
Βράσιμο 5 λεπτά .Αφήνουμε να κρυώσει

ΓΕΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑΣ ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
2 μόρφατ μεταλλικά κουτιά,
1 καραμελωμένο ζαχαρούχο,
2 βανίλιες

Χτυπάμε τα μορφατ 5 λεπτά και προσθέτουμε το γάλα,και τις βανίλιες.
Αφήνουμε να κρυώσει.

ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ:
1 κούπα ζάχαρη,
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο,
1 κούπα νερό,
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό.

Βάζουμε την ζάχαρη να λιώσει να πάρει χρώμα καραμέλες,ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε, ρίχνουμε το νερό ανακατεύουμε να βράσει 2 λεπτά και τέλος το κορν φλάουρ να.δέσει.
Αφήνουμε να κρυώσει.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Βάζουμε τον πρώτο πάτο παντεσπανιού σε μια πιατέλα,σιροπιάζομαι τοποθετούμε κρέμα,πάνω το δεύτερο πάτο σιροπιάζομαι και βάζουμε πάνω και γύρω κρέμα.
Τέλος περιχύνουμε την καραμέλα!!


Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο 12 Μαΐου 2018

-Δροσερό σορμπέ Φράουλα !!!



🍓🍓ΔΡΟΣΕΡΟ ΣΟΡΜΠΕ ΦΡΑΟΥΛΑ!!!🍓🍓
Εύκολο και  με πολύ λίγες θερμίδες!!!




Υλικά
1 κεσεδάκι φράουλες
1 μπανάνα
1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες





Βάζουμε τα φρούτα στην κατάψυξη να παγώσουν .
Ρίχνουμε τα φρούτα παγωμένα κ κομμένα στο μούλτι κ προσθέτουμε το γιαούρτι.
Αν το θέλουμε γλυκό βάζουμε 1-2 κουταλιές ζάχαρη ή σιρόπι ζαχαροκάλαμου .
Τα αλέθομαι στο μούλτι όλα μαζί και βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη όλη νύχτα.
Σερβίρουμε σκέτο η με σιρόπι φράουλα!!!


Giota Pan.-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαλακτομπούρεκο ΘΕΙΚΟ !!!



Υλικά:
500 γρ.φύλλα κρούστας+ 250 γρ.φρέσκο βούτυρο για το αλοιμμα

Για την κρέμα:

1+1/2  φλυτζάνι ζάχαρη
700γρ.γάλα
300 γρ.κρέμα γάλακτος
4 αυγά
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
1 βανίλια
ξύσμα από 1 λεμόνι

Για το σιρόπι:

700 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
Φλούδα από 1 λεμόνι
1 βανίλια
150 γρ. γλυκόζη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε εκτός από την βανίλια και την γλυκόζη... μόλις βράσει για 4 λεπτά,σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε τα 2 υλικά που αφήσαμε εκτός και ανακατεύουμε καλά..το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει...

Χτυπάμε στο μίξερ για 10 λεπτά τα αυγά και μετά προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα μείγμα..βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά για την κρέμα και πριν καν να είναι χλιαρή,ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τα αυγά και την ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια ωραία πηχτή κρέμα..την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει..

Βουτυρώνουμε ένα ταψί 38×25 περίπου και στρώνουμε ένα ένα τα φύλα τα οποία αλείφουμε με βούτυρο λιωμένο..τα αφήνουμε να βγαίνουν προς τα έξω.. μόλις χλιαρύνει η κρέμα την ρίχνουμε στο ταψί και μαζεύουμε τα φύλλα προς τα μέσα πάνω στην κρέμα και βουτυρώνουμε καλά..συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μισά φύλλα....μόλις τελειώσουμε χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει καλά!μόλις ψηθεί ρίχνουμε πάνω του όλο το κρύο σιρόπι!αφήνουμε να το απορροφήσει όλο!
Καλύτερα να το κόψουμε την επόμενη μέρα!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 Magda Tsorbatzoglou-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Υπέροχα μπισκοτάκια !!!



ΥΠΕΡΟΧΑ, ΓΕΥΣΤΙΚΑ,ΤΡΑΓΑΝΑ,ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ.

Ζυμώνουμε 250 γραμμάρια αλεύρι φαρίναπ,με 1.αυγό,100 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό,100 γραμμάρια ζάχαρη.
Δίνουμε οτι σχήμα θέλουμε τα βάζουμε στην.λαδοκολα στο ταψί μας και τα Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά προθερμασμένο φούρνο.
Τα διακοσμώ  με σοκολάτα,τρούφα,καρύδα,η και σκέτα!!!!
Για το γλάσο λιώνουμε μία κουβερτούρα με λίγο γάλα και τα βουτάμε.

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πατατόπιτα σπέσιαλ !!



ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Μισό κιλό κιμά,
5 πατάτες βρασμένες ,
1 αυγό,
180 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα,
λίγο γραβιέρα,
λίγο κασέρι,
αλάτι,πιπέρι,τριμμένη φρυγανιά.

Πολτοποιούμαι της πατάτες,με το πιρούνι,ρίχνουμε.λίγο αλάτι,το αυγό,και το αλεύρι και τα.ζυμώνουμε.

ΓΕΜΙΣΗ:
Βάζουμε.λίγο.λάδι με.ένα.κρεμμύδι ξερό σε.κατσαρόλα.τα.αχνίζουμε.ρίχνουμε.και το κιμά.τον σοτάρουμε.
Παίρνουμε.τσέρκι,26 cm τοποθετούμε μέσα λαδόκολλα,βάζουμε στο πάτο στρώση από την ζύμη πατάτας,ρίχνουμε πάνω το κιμά,βάζουμε την γραβιέρα,η κασέρι,και απάνω ξανά ζύμη πατάτας ρίχνουμε λίγο πιπέρι,λίγη φρυγανιά και το ψήνουμε.στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πάστα φλώρα με λεμόνι κρέμα !!!


Πάστα Φλώρα με κρέμα λεμονιού !!!

 ΚΡΕΜΑ
Βάζουμε 500 γραμμάρια γάλα φρέσκο με ξύσμα και της φλούδες ενός λεμονιού να ζεσταθούν!
Σε ένα μπολ,βάζουμε 120 γραμμάρια.ζάχαρη,με 4 κρόκους αυγών και ανακατεύουμε με πιρούνι,η σύρμα.
Προσθέτουμε 40 γραμμάρια φαριναπ αλεύρι και ανακατεύουμε να.γίνει ένας χυλός.
Βγάζουμε της φλούδες λεμονιού από το γάλα,και ρίχνουμε μέσα στο γάλα τον χυλό των αυγών,ανακατεύουμε να πήξει.
Κατεβάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

ΖΥΜΗ:
Βάζουμε σε ένα μπολ 100 γραμμάρια ζάχαρη,με 100 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό σε κομματάκια το ανακατεύουμε με.ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε το ξύσμα ενός λεμονιού, και λίγο αλάτι!Στην συνέχεια βάζουμε 1 αυγό και 1 κρόκο αυγού.
Ρίχνουμε και το αλεύρι300 γραμμάρια φαριναπ ,και 1 κουταλάκι μπεικιν.
Ζυμώνουμε μια.αφράτη ωραία.ζύμη.
Την τοποθετούμε σε ζελατίνη και στο ψυγείο για.30 λεπτά.
Στην συνέχεια την κόβουμε σε δυο μέρη το ένα μέρος το ανοίγουμε φύλλο.ίσα του τσέρκι μας 28cm
Το τοποθετούμε μέσα,το τρυπάμε,ρίχνουμε την κρέμα,και την υπόλοιπη ζύμη την ανοίγουμε ένα φύλλο,το.κόβουμε σε λωρίδες,και της τοποθετούμε πάνω στην κρέμα.
Το ψήνουμε.σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 40 λεπτά.
Διάκοσμου με με άχνη ζάχαρη!

 Tzeni Tsanaktsidou-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ