Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Πορτοκαλόπιτα Super με παγωτό !!!



Φτιάξτε την πιο Super Πορτοκαλόπιτα με συνδυασμό Λαχταριστό παγωτό !!!!

Υλικά-Ingredients
Για το σιρόπι-For the syrup
500 γρ ζάχαρη-500 gr sugar
300 γρ νερό-300 gr water
Ξίσμα απο 2 πορτοκάλια-Zest from 2 oranges
200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του-200 gr self raising flour
100 γρ ζάχαρη-100 gr sugar
100 γρ ηλιέλαιο-100 gr sunflower oil
100 γρ χυμό πορτοκάλι-100 gr orange juice
2 κτγ μπέικεν πάουντερ-2 tsp baking powder
2 βανίλιες-2 vanillins 3 αυγά-3 eggs

GERMAN -Zutaten -
Für den Sirup -
500 g Zucker -
300 gr Wasser
Zest von 2 Orange -
200 g selbsttreibendes Mehl -
100 g Zucker -100 gr Sonnenblumenöl -
00 gr Orangensaft -
2 TL Backpulver -
2 Vanillin -3 Eier

Για να Δείτε την εκτέλεση τις συνταγής πατήστε ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=MVTf2fi01DI&feature=youtu.be

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παγωτό με γεύση Μπανάνα !!!




ΥΛΙΚΑ

1 κουτί φυτική σαντιγί Μόρφατ
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
1 μπανάνα λιωμένη
1 κουταλιά σούπας μέλι
1 φάκελο Άνθος στιγμής (βγαίνει σε διάφορες γεύσεις Φράουλα, καραμέλα, μπισκότο, σοκολάτα, βανίλια)
Μπισκότα Digestive



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα άνθος αραβοσίτου με γεύση της επιλογή σας, και το φρέσκο γάλα.
Χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι να σφίξει και προσθέτουμε την σαντιγί Μόρφατ και το ζαχαρούχο. Χτυπάμε το μείγμα μας για 5 με 6 λεπτά μέχρι να γίνει μια πολύ αφράτη κρέμα...ρίχνουμε και την μπανάνα κομματάκια μέσα στο μπλέντερ και αλέθουμε ..ρίχνουμε και την μια κουτάλια μέλι για να μην πιάσει κρυστάλλους το παγωτό!!!
Σε ένα μεγάλο Μπολ έχουμε αραδιάσει τα μπισκότα Digestive και με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, με φαρδύ στόμιο, βάζουμε παγωτό επάνω στο μπισκότο.



Σκεπάζουμε με το άλλο μπισκότο μας και φτιάχνουμε τα σάντουιτς.
Η ποσότητα βγάζει γύρω στα 40 τεμ ανάλογα το μέγεθος του μπισκότου!
Μπορούμε εναλλακτικά να βουτήξουμε το μισό, σε λιωμένη σοκολάτα και σε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, μπορούμε μέσα να ψιλοκόψουμε φρούτα.



Μπορούμε να σπάσουμε χοντροκομμένα τα μπισκότα και να τα λούσουμε με την κρέμα και να σπάμε κομμάτια παγωτό.
 Μπορούμε να κάνουμε άπειρους συνδυασμούς!!

Gogo Samiou-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Μπισκοτογλυκό ψυγείου !!!


Υλικά
1,5 πακ. Πτι μπερ
2 σακ. Κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
1 σακ. Κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
1200 ml γάλα φρέσκο
Λίγο γάλα με 1 κ.γ. νες καφέ για τα μπισκότα
Σιρόπι σοκολάτας

Χτυπάμε τις κρέμες με το γάλα σε ξεχωριστά μπολ .
Βάζουμε σένα πυρέξ μια στρώση μπισκότα αφού πρώτα τα έχουμε βουτήξει στο γάλα με τον καφέ , απλώνουμε από πάνω την κρέμα σοκολάτας, πάλι μια στρώση μπισκότα και από πάνω την κρέμα βανίλιας.
Γαρνίρομαι με σιρόπι σοκολάτας και τριμμένα μπισκότα.

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυροπιτάρια !!!



Υλικά
Αλεύρι σταρένιο-όσο πάρει
Λάδι
Ξύδι
Χλιαρό Νερό
Μία πρέζα αλάτι
1 σφηνάκι τσικουδιά

Μετράω το αλεύρι με τις χούφτες μου ενωμένες και το βάζω σε μια λεκάνη.
Οσες χούφτες αλεύρι βάλω τόσες κουταλιές σούπας  λάδι και ξύδι θα ρίξω.
Προσθέτω το αλάτι, την τσικουδιά και ανακατεύω πολύ καλά.
Ρίχνω το χλιαρό νερό και ζυμώνω μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Αφήνω να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου ...
Παίρνω λίγη ζύμη κάθε φορά, ανοίγω με το χέρι η με έναν πλάστη, γέμιζω με φέτα , κλείνω και τηγάνιζα σε ελαιόλαδο.-Μέσα στην φέτα μπορείτε να προσθέσετε αν θέλετε λίγο δυόσμο,ή ρίγανη ,ή πάπρικα.
Τα σερβίρω σκέτα ή με μέλι.

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λουκουμάδες !!!!


Υλικά
1 κιλό φαρίνα
2 κ σ γεμάτες μέλι
1200 γρ περίπου νερό χλιαρό
2 συσκευασίες φρέσκια μαγιά
1 κ.σ ζάχαρη

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά με λίγο χλιαρό νερό
Προσθέτουμε την ζάχαρη και λίγο από το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσουμε
Για να γίνει προζύμι το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει
Για 15 περίπου λεπτά
Μετά αδειάζουμε το προζύμι σε λεκάνη και προσθέτουμε το αλεύρι το νερό και το μέλι ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να φουσκώσει μισή ώρα.

Roula Monokrousou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ φουντουκιού με γλάσο και σοκολάτα !!!


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
400 γραμμάρια αλεύρι για όλες της χρήσεις,
100 γραμμάρια φουντούκι ψιλοκομμένο,
1 μπέικον παουντερ,
1 βανίλια,
220 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,
350 γραμμάρια ζάχαρη,
4 αυγά ίδιου μεγέθους σε θερμοκρασία δωματίου,
450 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό,
150 γραμμάρια κομματάκια σοκολάτα φουντούκι,
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα.

Χτυπάμε αυγά με βούτυρο 5 λεπτά να αφρατέψουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι,μπεικιν,βανίλια,ζάχαρη,σόδα.
Ρίχνουμε εναλλάξ αλεύρι,γιαούρτι,αλεύρι,γιαούρτι,αλεύρι.
Σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με σπάτουλα,ρίχνοντας τα φουντούκια,σοκολάτα.
Τοποθετούμε στην βουτυρωμένη φόρμα μας και ψήνουμε για 60 λεπτά.
Φυσικά ανάλογα το φούρνο.
Βάζουμε την τακτική μαχαίρι να δούμε εάν στέγνωσε.
Το αφήνουμε να κρυώσει.

ΓΛΑΣΣΟ:
200 γραμμάρια άχνη ζάχαρη με λίγο νερό.
Το τοποθετούμε πάνω στο κρύο κέικ.
Γαρνίρομαι με φουντούκια,σοκολάτα!!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τούρτα με μπισκότα και γέμιση κρέμα βανίλια και κρέμα σοκολάτας !!!



ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ,και κρέμες

ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ:
1 κιλό γάλα,
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
4 γεμάτες κουταλιές σούπας Κάστερ παουντερ,
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι,
1 βανίλια,
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
2 κρόκους αυγών'

Ζεσταινουμε το γάλα με την ζάχαρη,ρίχνουμε το Κάστερ παουντερ με το αλεύρι το οποίο διαλυσαμε σε λίγο γάλα,μόλις πήξει κατεβάζουμε.
Προσθέτουμε τους κρόκους ,την βανίλιατο  βούτυρο.

ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
Η ίδια διαδικασία όπως με την κρέμα βανίλιας με την διάφορα προσθέτουμε στο τέλος 130 γραμμάρια σοκολάτα με φουντούκια,και 100 γραμμάρια φουντούκια ψιλοκομμένα.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Βάζουμε μπισκότα στο πάτο του τσερκι μας,ρίχνουμε.την κρέμα βανίλια χλιαρή,ξανά μπισκότα συνεχίζουμε με.την κρέμα σοκολάτας.
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΜΑΣ!!!!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πανακότα με σιρόπι σοκολάτας !!!




 Υλικά
1 lt φρέσκο γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος
1/2 κούπας ζάχαρη
4 βανίλιες η 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
12 φύλλα ζελατίνης
Σιρόπι σοκολάτας παχύρρευστο ( αυτό για τα παγωτά)

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος.
Μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε με σύρμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σε μπολάκι με κρύο νερό μουλιάζουμε ένα ένα τα φύλλα ζελατίνης και μόλις μαλακώσουν τα στίβουμε και τα ρίχνουμε στο καυτό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς να διαλυθούν.
Μετά  από 2-3 λεπτά αφαιρούμε από την φωτιά ,ρίχνομαι την πανακότα σε μια φόρμα σιλικόνης και την αφήνουμε στην άκρη για καμιά ώρα.
Μόλις κρυώσει την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες.
Μόλις περασει αυτό το διάστημα ξεφορμάρομαι σε μια πιατέλα και την περιχύνουμε με το σιρόπι σοκολάτας.

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυροκροκέτες !!!


Εύκολες, γρήγορες, και πολύ νόστιμες!!!


Υλικά
300 γρ. τριμμένο γκούντα
4 κουταλιές σούπας παρμεζάνα
2 αυγά
3-4 κ.σ αλεύρι κατά προτίμηση  φαρίνα βοηθάει να φουσκώσουν
1/2 κ.του γλυκού μπέικιν.


Ανακατεύουμε όλα καλά μαζί, βάζουμε στο ψυγείο 30`.

Κάνουμε μπαλίτσες και τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι αραβοσιτέλαιο σε βαθύ σκεύος να επιπλέουν μέσα ο τυροκεφτέδες ! !!


Gogo Samiou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Γαλατόπιτα υπέροχη !!!


Η υπέροχη Γαλατόπιτα μου χωρίς φύλλο!!!!
Πολύ εύκολη και γρήγορη και από γεύση δεν μπορώ να σας περιγράψω αν δεν δοκιμάσετε.. Κάντε την και θα την λατρέψετε !!!

Υλικά
1 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
2 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
200 γρ. βούτυρο
1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
1 πορτοκάλι (ξύσμα και χυμό)
4 αυγά
άχνη και κανέλα για πασπάλισμα




Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, τις βανίλιες και την ζάχαρη.

Αφήνουμε να πάρει την πρώτη βράση και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Όταν βράσει καλά (δεν δένει πολύ ) απομακρύνουμε από την φωτιά και βάζουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.

Μετά βάζουμε το λεμόνι και το πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα) και τέλος ένα ένα τα αυγά.

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 30 cm περίπου και ψήνουμε για 1 ώρα Επειδή όμως από φούρνο σε φούρνο διαφέρει μπορεί να θέλει λίγο παραπάνω η λίγο λιγότερο μόλις δείτε ότι πήρε ωραίο χρυσαφί χρώμα από πάνω κάντε όπως στο κέικ με μία οδοντογλυφίδα αν βγει στεγνή είναι έτοιμο...

Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Artemis Stamatis-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

"Πρασόπιτα" με τραγανό σπιτικό φύλλο !!!!


Ζύμη:
3 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
1 κούπα χλιαρό νερό,
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι

Ζύμωμα όλα μαζί.
Μου βγαίνουν 12 μπαλάκια ζύμης.
Το αφήνω να ξεκουραστεί 30 λεπτά.

Υλικά:
10 πράσα,
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια,
300gr φέτα,
1/2 δυόσμο,
1/2μάραθο
αλάτι,πιπέρι.

Τσιγαρίζω "μόνο" τα πράσα με τα κρεμμυδάκια για 10 λεπτά λίγο να μαλακώσουν σε λίγο λάδι.
Μέτα 4 φύλλα λαδωμένα μετά γέμιση και άλλα 4 φύλλα πάλι γέμιση και τα άλλα 4 από πάνω λαδώνω κόβω και ραντίζω με νερό.
Ψήνω για 1 ώρα.180 προθερμασμένο φούρνο .Καλή επιτυχία !!

Marina Pappa‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τσίζ κέικ !!!






Υλικά:
1μιση πακέτο μπισκότα πτι μπερ τριμμένα στο μούλτι
150γρ βούτυρο
ένα ζαχαρούχο
μία μόρφατ
200γρ τυρί φιλαδέλφεια
μαρμελάδα φράουλα εγώ βάζω 2 βαζάκια για το μικρό πυρέξ.

Λιώνω το βούτυρο και το ρίχνω στα τριμμένα μπισκότα τα απλώνω σε μία φόρμα και τα ψήνουμε αν θέλουμε για 10 λεπτά.
 Χτυπάω στο μίξερ την μόρφατ ρίχνω το ζαχαρούχο και το τυρί κρέμα μαζί.
Το ρίχνω πάνω απο το μπισκότο και μετά βάζω και την μαρμελάδα.
Στο ψυγείο λίγη ώρα να σταθεροποιηθεί.


Voula Kalamata‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σφουγγάτο Μυτηλίνης !!!



Υλικά
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
4 -5 κολοκυθάκια
Μισό μαρούλι
10 Αυγά
Αλάτι, πιπέρι
Τυρί κεφαλοτύρι ή κεφαλάκι ή ότι τυρί σκληρό έχετε περίπου 1/4

Ψιλοκόβω τα κρεμμυδάκια το μαρούλι τον άνηθο.
Τρίβω τα κολοκυθάκια και  τα αφήνω να στραγγίσουν.
Σοτάρω στο λάδι κρεμμυδάκια και τα  κολοκυθάκια μέχρι να φύγουν τα υγρά τους.
Αφήνω να κρυώσουν και ρίχνω άνηθο τα αυγά χτυπημένα το μαρούλι και τέλος το τυρί.
Ανακατεύω και βάζω σε λαδωμένο ταψί ή πυρέξ.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα


ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΑΜΑΤΕΛΛΗ‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φέτα τυρί !!!


Αιγοπρόβειο γάλα, 70% πρόβειο και το υπόλοιπο κατσικίσιο.
Σουρώνουμε το γάλα και το βράζουμε για να παστεριωθεί στους 65 βαθμούς.

Το αφήνουμε να κρυώσει, στους 35 βαθμούς και ρίχνουμε την πυτιά με 1 κ.γλ αλάτι ανακατεμένα σε 1/2 ποτήρι νερού, για να πήξει.
Μετά από 45-50 λεπτά θα έχει την μορφή γιαουρτιού.




Το κόβουμε σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια, το αφήνουμε 20 λεπτά για να ανέβουν τα υγρά, και το βάζουμε στα καλούπια για 12 ώρες να στραγγίξει.

Αν δεν έχουμε καλούπια στρώνουμε σε τρυπητό τσαντήλα ή ύφασμα γάζα.

Κάτω από τα καλούπια έχουμε δοχείο ή βαθύ ταψί, γιατί τα υγρά που θα στραγγίξουν τα μαζεύουμε για να κάνουμε μυζήθρα.
Μετά τις 12 ώρες γυρίζουμε το τυρί και το αγήνουμε ακόμα 2-3 ώρες για να στραγγίξει τελείως.
Κόβουμε το τυρί σε κομμάτια και κάθε κομμάτι το αλατίζουμε καλά με χοντρό αλάτι, απ' όλες τις πλευρές.
Τα αλατισμένα κομμάτια τα απλώνουμε σε τρυπητή επιφάνεια για 2 ημέρες.


Με το αλάτι θα αποβάλλουν και τα υπόλοιπα υγρά τους, που λέγονται γάρος, και θα στεγνώσουν εντελώς.

Τον γάρο τον μαζεύουμε γιατί θα χρειαστεί.
Όταν στεγνώσουν τα τυριά τα τοποθετούμε στον τενεκέ.

Αν ο γάρος είναι πολύς, έτσι ώστε να καλύπτει τα τυριά, τον σουρώνουμε και με χοντρό αλάτι, σε αναλογία 7%, τον κάνουμε άλμη και τον ρίχνουμε στον τενεκέ.







Αν είναι λίγος, τον σουρώνουμε, τον ρίχνουμε στον τενεκέ και κάνουμε άλμη με νερό.

Η αναλογία της άλμης 7% σημαίνει πως για κάθε 100 γρ, νερό προσθέτουμε 7 γρ. χοντρό αλάτι.
Αφού βάλουμε το τυρί και την άλμη στον τενεκέ, προσθέτουμε στην επιφάνεια ένα πιάτο, για να κρατά βυθισμένα τα τυριά στην άλμη.
Προσοχή πρέπει να αφήσουμε κενό από το χείλος του τενεκέ 3 δάχτυλα, γιατί όταν σφραγιστεί θα γίνει ζύμωση και θα πρέπει να υπάρχει χώρος για τα αέρια.

Κλείνουμε τον τενεκέ, τον αφήνουμε 10 ημέρες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος, για να πέσει το ph του τυριού και μετά τον βάζουμε στο ψυγείο.
Περιμένουμε 3 μήνες τουλάχιστον και η φέτα μας είναι έτοιμη.


Τασος Ζευγ.οι χρυσοχερες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τούρτα καραμέλα !!!!


Για το παντεσπάνι...
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 της κούπας κακάο άγλυκο
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
1 1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.γ. εσάνς βανίλιας
3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 κούπα γάλα πλήρες

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε- αλευρώνουμε (ή πασπαλίζουμε με κακάο) 3 ταψάκια 26 εκατοστών στρογγυλά
Καλύπτουμε τους πάτους με λαδόκολλα.
Σε ένα μπολ Αναμειγνύουμε το αλεύρι,το μπέικιν, το κακάο και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα ώσπου να αφρατέψουν (3-4 λεπτά).
Ρίχνουμε τη βανίλια.
Μετά ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε ξανά.
Βάζουμε το μίξερ στο χαμηλό και προσθέτουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά που είχαμε βάλει στην άκρη σε τρεις δόσεις εναλλάξ με το γάλα (αυτό σε δυο δόσεις) μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, όχι παραπάνω.
Μοιράζουμε το μείγμα στα ταψάκια και ψήνουμε μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό. Γύρω στα 20' ανάλογα με το φούρνο....

Σιρόπι
1 κούπα νερό
1/2 κούπα σιρόπι καραμέλας παχύρρευστο

Κρεμα Καραμέλα
2 φακελάκια Garni σκόνη βανίλια
1 φακελάκι κρέμα στιγμής Γιώτης καραμέλα
750 γρ.γάλα φρέσκο
1 βαζάκι καραμέλα γάλακτος

Σιρόπι..
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε μέχρι να λιώσει η καραμέλα
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει

Κρέμα..
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το γάλα,το γκαρνί και την κρέμα στιγμής και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
Προσθέτουμε την καραμέλα χτυπάμε λίγο ακόμα,και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο

Στήσιμο..
Σε έναν δίσκο βάζουμε το ένα παντεσπάνι και το σιροπιάζομαι , Βάζουμε από πάνω κρέμα ,ξανά παντεσπάνι,σιρόπι,κρέμα και επαναλαμβάνουμε το ιδιο και με το τρίτο παντεσπάνι.....
Γαρνίρω με σιρόπι καραμέλας παχύρρευστο ( αυτό που βάζουμε στο παγωτό) και νιφάδες σοκολάτας.



Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ