Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Ζαμπονοτυρόπιτα! Γρήγορη, εύκολη και πεντανόστιμη!!



Υλικά:

1 σφολιάτα
Φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
Φέτες τυρί γκούντα
Τριμμένο τσένταρ ή ότι άλλο θέλετε
Μπεσαμέλ
Κρόκο από ένα αυγό.


Εκτέλεση:

Σε ταψί με χαρτί ψησίματος ή πυρέξ ανοίγουμε τη σφολιάτα.
Βάζουμε λίγη μπεσαμέλ αφού έχει κρυώσει λίγο και από πάνω στρώνουμε τυρί γκούντα, γαλοπούλα και πάλι λίγη μπεσαμέλ.
Από πάνω βάζουμε το τριμμένο τσένταρ (εγώ αυτή τη φορά χρησιμοποίησα το Red Leceister τυρί). Εγώ έβαλα διπλή δόση από τη γαλοπούλα και τα τυριά δηλαδή άλλο ένα στρώμα από αυτά αλλά δεν είναι υποχρεωτικό.



Κλείνετε τη σφολιάτα σχηματίζοντας ένα ρολό, καλά, αφού γυρίσετε τις άκρες και πιέσετε με τα δάκτυλα σας να κλείσει για να μην ανοίξει στο ψήσιμο.
Γυρνάτε προσεκτικά το κλείσιμο από την κάτω πλευρά.
Διαλύστε τον κρόκο με ελάχιστο νεράκι και αλείψετε το ρόλο.



Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου στους 180°C για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει, να πάρει ωραίο χρώμα.
Υπέροχη για πρωινό!!

Elena Psillia-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μοσχάρι κοκκινιστό !!!




Λιώνει στο στόμα το κρεατάκι κι από γεύση μούρλια -απλά και πολύ νόστιμα !!!
Χρόνια το μαγειρεύω με αυτόν τον ξεκούραστο τρόπο και το αποτέλεσμα τέλειο !!!

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι στρογγυλό κατά προτίμηση κι άπαχο
5 με 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ολόκληρο ξερό
αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη
λίγο κουρκουμά
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
καυτό νερό



 Πλένω και στεγνώνω το κρέας με χαρτί κουζίνας.
Βάζω το λάδι στην κατσαρόλα μαζί με το κρέας και το κρεμμύδι ολόκληρο --λιώνει εντελώς αλλά αν θέλετε τρίψτε το εσείς -
Τα γυρίζω με ξύλινη κουτάλα περίπου 10 λεπτά και προσθέτω τον πελτέ ντομάτας χωρίς να αραιώσω και ανακατεύω μαγειρεύοντας άλλα 5 λεπτά .

 

Προσθέτω και το αλατοπίπερο την ζάχαρη και το κουρκουμά -ανακατεύω -
Ρίχνω μετά καυτό νερό σχεδόν μέχρι επάνω στην κατσαρόλα το σκεπάζω και το αφήνω να βράζει σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιει όλο το νερό και να μείνει με την σάλτσα του η οποία έρχεται και δένει από μόνη της και είναι υπέροχη !!! Εγώ πάντα έτσι το μαγειρεύω και λιώνει το κρέας αλλά  είναι και  πεντανόστιμο .Δοκιμάστε το κι εσείς !!



Συνοδεύω..  εδώ με πατάτες τηγανητές αλλά κομμένες κυδωνάτες τις οποίες της τηγανίζω πρώτα σε σιγανή θερμοκρασία να ψηθούν καλά μέσα και μετά δυναμώνω για να ροδίσουν ..

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Cheesecake και κέικ με μελομακαρονα !!!


 Για το Cheesecake στο ποτήρι
Έτριψα λίγα μελομακάρονα.
Έριξα 1 σφηνάκι κονιάκ και  λίγο κανέλα.
Έβαλα στο ποτήρι λίγο μείγμα κ έκανα μια κρέμα στιγμής Cheesecake με το γάλα που αναγράφει, έριξα λίγο κρέμα στο ποτήρι, μετά μελομακάρονα και ξανά κρέμα.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο μελομακάρονο.

Κέικ :
3 αυγά
200 γρ ζάχαρη
100 γρ αλεύρι γοχ
1 κγ Μπέικιν
1 κγ κανέλα
100 γρ καρύδια τριμμένα
500 γρ κριμένα μελομακάρονα.



Εκτέλεση :χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη πολύ καλά να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε αλεύρι, Μπέικιν και κανέλα και ανακατεύουμε με μαρίζ απαλά μη φύγει ο αέρας, στο τέλος τα καρύδια και τα μελομακάρονα.
 Αλευρωβουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170. Δοκιμάζουμε με το μαχαίρι όπως το κέικ.
Από πάνω έβαλα λίγη κουβερτούρα και ψιλοκομμένα καρύδια.
Πασπάλισα και με λίγο άχνη.
 Η συνταγή είναι του Παρλιάρου!!!

Niki Katsioupi-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Πιταράκια νησιώτικα !!!


ΠΙΤΑΡΑΚΙΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙ !!

Υλικά για 20 πιταράκια... εύκολα και πεντανόστιμα !!

1 Κρεμμύδι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
300 γρ τυρί φέτα τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη ,εγώ βάζω Ηπείρου
1 κουτ του γλυκού αλάτι
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
1 ποτήρι χλιαρό νερό
Λάδι για το τηγάνι.



Εκτέλεση

Ανακατεύεται το τυρί με το κρεμμύδια και τον  δυόσμο
Ανακατεύεται το αλεύρι με το λάδι το αλάτι το χλιαρό νερό
Ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο και με την βοήθεια ενός πιάτου η μπολ κόβουμε στρογγυλά κομμάτια ζύμης.



Μοιράζουμε την γέμιση στα φύλλα και κλείνουμε τα πιταράκια πατώντας τις άκρες με ένα πιρούνι.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να κάνει η ζύμη φουσκάλες..!!
Τα σακουμπάμε σε χαρτι κουζίνας για λίγο και μετά στην πιατέλα!

Gogo Samiou -OI ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Χοιρινό φούρνου με Δαμάσκηνα & Βερίκοκα !!!


Υλικά!!
1 Ρολό χοιρινό από σπάλα 2 κιλά
1 κούπα κονιάκ
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα πορτοκαλί χυμό
2 κούπες νερό
200 γρ ξερά δαμάσκηνα
200 γρ ξερά βερίκοκα
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ για το δέσιμο της σάλτσας
Λίγο δενδρολίβανο
Λίγο θυμάρι
Αλάφι κ πιπέρι.



Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας καλά απ όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με το κονιάκ κ σε λίγο με τον χυμό,ρίχνουμε το νερό και τα μυρωδικά μας!!
Βάζουμε το κρέας στην γάστρα η στο πυρέξ, σκεπάζουμε και ψήνουμε για δύο ώρες στους 180!! Παίρνουμε το ζουμί και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα δαμασκηνά κ τα βερίκοκα και τα βρίζουμε για 5 λεπτά..τα βγάζουμε και τα βράζουμε αδέξια κ αριστερέ στην πιατέλα με το κρέας που χουμε κάψει σε φέτες.






Διαλύουμε με λίγο κρύο νεράκι το κορν φλάουρ κ το ρίχνουμε Μέτα στο ζουμιά..
Ανακατέψουμε να δέσει η σάλτσα και περιχύνομαι το κρύας ..!!

Gogo Samiou OI ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πάστες Σοκολατίνα !!!


ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
230 γραμμάρια αλεύρι φαριναπ
30 γραμμάρια κακάο
150 γραμμάρια ζάχαρη
70 γραμμάρια βούτυρο
2 βανιλιες
λίγο αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμονιού
6 αυγά
Προθερμαινουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς,
Χτυπάμε ζάχαρη με τους κρόκους και της βανιλιες να ασπρίζουν.
Προσθέτουμε λιωμένο βούτυρο.
Χτυπάμε.τα ασπραδια με το λεμόνι σε σφιχτή μαρεγκα και το προσθέτουμε στο μίγμα κροκον
Ρίχνουμε.απαλά το αλεύρι,κακάο,αλάτι.
Βάζουμε σε ατομικές.φόρμες και τα ψήνουμε 25 λεπτα.
Αφήνουμε.να κρυωσουν.

ΣΙΡΟΠΙ:
200 γραμμάρια νερό
130 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουτάλια της σούπας κακάο
2 κουτάλια της σούπας κονιάκ
Βράζουμε 3 λεπτα ζάχαρη,νερό,κακάο.
Κατεβάζουμε και προσθέτουμε το κονιάκ.



ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ:
200 γραμμάρια βούτυρο
180 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
2 κρόκους αυγών
2 βανιλιες
230 γραμμάρια κουβερτουρα
230 γραμμάρια κρέμα.γάλακτος
1 κουτάλια λικέρ
Λιωνουμε την κουβερτουρα σε μπεν Μαρί
Χτυπάμε καλά το βούτυρο και ρίχνουμε την ζάχαρη χτυπάμε να αφρατεψει
Προσθέτουμε τους κρόκους,βανιλιες,λικέρ,και τέλος την κουβερτουρα.
Την αφήνουμε να.κρυώσει πολύ καλά
Προσθέτουμε την κρέμα.γάλακτος
Την βάζουμε.ψυγείο

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
180 γραμμάρια κουβερτουρα
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 κουτάλια ελαιόλαδο
1 κουτάλια της σούπας κονιάκ

ΓΛΑΣΣΟ:
2 φλυντζανια τσαγιού άχνη ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας νερό
1 οδοντογλυφίδα

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Κόβουμε τα κεκακια στην μέση ,τα σιροπιαζουμε με πινελο τοποθετούμε Μους μέσα και γύρω,ρίχνουμε γλασο σοκολάτας και τελειωνουμε με.γλασο βανίλιας με σχεδιο που γίνεται οδοντογλυφίδα!


Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Σαλάτα τούρτα εντυπωσιακή !!!


Δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι μας. Σας το προτείνω για το Χριστουγεννιάτικο ή όποιο τραπέζι σας.🎄🎄🎄🎅🎄🎄🎄


Συνοδεύει όλα τα κρέατα και ψαρικά. Ακόμη σερβίρετε σαν κύριο πιάτο με πράσινη σαλάτα
Βραστή πατάτα, καλαμπόκι, παντζάρι, καρότο, φρέσκο κρεμμυδάκι, παρμεζάνα με λεπτές στρώσεις από μαγιονέζα και γιαούρτι κάνουν αυτή την Ρώσικη σαλάτα ένα στολίδι στο γιορτινό τραπέζι σας 🎄🎄🎄
Παίρνω έτοιμα συσκευασία βρασμένα παντζάρια, και κονσέρβα καλαμπόκι.
Σας προτείνω να το δοκιμάσετε! Θα το αγαπήσουν όλοι 🎅🎅🎅🎅
Βάζω κρέμα βαλσάμικο για την γαρνιτούρα.


Υλικά Συνταγής

    5 μέτριες πατάτες βρασμένες
    4 παντζάρια βρασμένα
    4 καρότα βρασμένα
    2 καλαμπόκια βρασμένα
    1 κουταλιά μουστάρδα
    2 κουταλιές παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
    3 γεμάτες κουταλιές μαγιονέζα
    2 γεμάτες κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
    1 κουταλιά ξύδι από κρασί
    1 κουταλάκι λεμόνι
    λίγη κρέμα βαλσάμικο για το τελείωμα
    1 κουταλιά άνηθο
    2 κουταλιές ψιλοκομμένα τρυφερά φύλλα φρέσκο κρεμμύδι
    ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
    κρέμα βαλσαμικού για το σερβίρισμα
    αλάτι
    πιπέρι

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τη σαλάτα τούρτα, είναι σημαντικό να στεγνώσουμε καλά τα λαχανικά, αφού τα τρίψουμε.
Πρώτα τα τρίβουμε και μετά τα στίβουμε καλά ή τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για λίγο.

Τρίβουμε τα παντζάρια μέσα σε μπολ.

Σε ένα άλλο μπολ τρίβουμε τα καρότα.

Αλατοπιπερώνουμε κάθε λαχανικό, για τη σαλάτα τούρτα, χωριστά και προσθέτουμε λίγες σταγόνες ξύδι και λεμόνι.

Σε άλλο μπολ βάζουμε τις πατάτες και τις  λιώνουμε με πιρούνι (καλύτερα όσο ακόμα είναι ζεστές), αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε άνηθο, φρέσκο κρεμμύδι, λίγο ξύδι, λεμόνι και 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο.
Παίρνουμε 3 γεμάτες κουταλιές πατάτα και αφήνουμε τις υπόλοιπες στην άκρη. Προσθέτουμε σε αυτές τη μουστάρδα, το καλαμπόκι και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα και το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε.
Θα χρησιμοποιήσουμε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση ή μία μέτρια φόρμα σιλικόνης για κέικ.
Στρώνουμε τα υλικά στη φόρμα ως εξής, αρχίζοντας από τη βάση: καλαμπόκι, πατάτα, καρότο, παντζάρι και τέλος την υπόλοιπη πατάτα.
Ανάμεσα σε κάθε στρώση λαχανικών βάζουμε μία λεπτή στρώση μαγιονέζα-γιαούρτι.
Παγώνουμε στο ψυγείο, το λιγότερο για 1 ώρα.
Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, γαρνίρομαι με ρόκα και περιχύνουμε ελαιόλαδο και λίγη κρέμα βαλσάμικο .
 Marilena Pappa‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
Συνταγή Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Σφολιατίνια με μερέντα και άχνη !!!




Πανεύκολα, γρήγορα, νόστιμα!!

Άπλωσα ένα φύλλο σφολιάτας στον πάγκο μου πάνω σε λαδόκολλα και άλλειψα μερέντα στο μισό φύλλο (από την στενή πλευρά).
Δίπλωσα στη μέση το φύλλο (έφερα δηλαδή την άδεια μεριά του φύλλου πάνω από την μερέντα), πάτησα ελαφρά να κολλήσει η μερέντα και στην άλλη μεριά και έκοψα σε λωρίδες 1,5 εκατοστού περίπου τις οποίες στριφογύρισα με τα δάχτυλα μερικές φορές.
Μετέφερα την λαδόκολλα με τα κριτσίνια στη λαμαρίνα του φούρνου μου και έψησα σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα για εικοσι λεπτα περίπου στους 190 - 200 βαθμούς.
Πασπάλισα με άχνη πριν τα σερβίρω ζεστά.

 Daphne Toutiou‎  "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εκμέκ κανταίφι !!!


Η συνταγή είναι της νονάς μου ❤( Ντίνα Θεοδώρου) την κάνει όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου !

Υλικά
600 γραμ κανταΐφι
250 γραμ βούτυρο Κερκύρας

Κρέμα
1 λίτρο γάλα
1 ζαχαρούχο γάλα
1 φακελάκι Γιώτης  βανίλια
1 κούπα τσαγιού νερό
2 βανίλιες
6 αυγά
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1  κουταλιά σούπας ζάχαρη

Τα διαλύω όλα μαζί σε μία κατσαρόλα και ανακατεύω μέχρι να πήξει.




Ανοίγουμε το κανταΐφι
~Το χωρίζουμε σε τρία μέρη και στρώνουνε 1 μέρος ραντίζουμε το 1/3 απ το βούτυρο (το ίδιο άλλες δυο φορές) σε ταψί περίπου 30*40
~Ψήνουμε και γυρίζουμε το κανταΐφι μια φορά στα 15' και Ψήνουμε τον υπόλοιπο χρόνο (μη φοβηθείτε μαζεύει στο ψήσιμο αλλά απλώνει μόλις πιει το σιρόπι)
~Φτιάχνω το σιρόπι
~ μόλις κρυώσει το κανταΐφι ρίχνουμε το σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει
~ Φτιάχνω τη κρέμα και την περιχύνω  στο κρύο σιροπιασμένο κανταΐφι.



~ φτιάχνω και τη σαντιγί
500ml κρεμά γάλακτος παγωμένη
50γρ άχνη ζάχαρη και λίγη βανίλια τα χτυπώ όλα μαζί.
~Στρώνω πάνω στη κρύα κρέμα, χαράσσω με πιρουνιά
~Πασπαλίζω με φιστίκι Αιγίνης σπασμένο .Καλή επιτυχία !!!


Eirini Misiaka-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Τσιπούρα πλακί !!!



Η νοστιμιά του δεν περιγράφετε με λόγια -δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε !!!Οι πατάτες λουκουμάκι ,το ψάρι λιώνει στο στόμα με καταπληκτική γεύση από τα υλικά !!!


Υλικά

2 τσιπούρες καθαρισμένες

3 μέτριες πατάτες κομμένες σε ροδέλες

1 ντομάτα μεγάλη κομμένη σε ροδέλες

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες λεπτές

1 πράσο κομμένο σε ροδέλες λεπτές

2 στρογγυλές φέτες από λεμόνι

1/2 ποτήρι του νερού κρασί λευκό -δεν είχα έβαλα κόκκινο

αλάτι -πιπέρι

θυμάρι

ελαιόλαδο

3 κλωναράκια άνηθο


Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς .

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις πατάτες τα πράσα το κρεμμύδι τον άνηθο ,προσθέτουμε και αλατοπίπερο το θυμάρι και λίγο λάδι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Τοποθετούμε αυτά τα λαχανικά και τα στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί.


Τοποθετούμε από πάνω τις τσιπούρες τις αλατοπιπερώνουμε τις ραντίζουμε και με λίγο θυμάρι και τοποθετούμε μέσα στο άνοιγμα από 1 φέτα λεμόνι .



Από πάνω τοποθετούμε τις ροδέλες ντομάτας.



 Ρίχνουμε σε όλο το ταψάκι και επάνω από το φαγητό μας το κρασί  μαζί με λίγο ελαιόλαδο ακόμα .

Ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά αέρα ανάλογα τον φούρνο.




Συνήθως στα παιδάκια αλλά και σε μερικούς μεγάλους το καθαρίζουμε για τις βελόνες .




Σερβίρουμε με το ψάρι ολόκληρο γαρνιρισμένο με τις υπέροχες μελωμένες πατατούλες και λαχανικά .






Καλή όρεξη θα το ευχαριστηθούν σίγουρα όλοι γιατί είναι απίστευτα νόστιμο !!!

Σημείωση

Σήμερα δοκίμασα κατεψυγμένες τσιπούρες που τις είχαν προσφορά στο σούπερ Μάρκετ Ατλαντικός 4.99 ευρώ και τις δύο με κάθε επιφύλαξη αλλά τελικά το αποτέλεσμα ήταν τέλειο σαν ολόφρεσκη τσιπούρα .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
 

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Μπακλαβάς Θεικός !!!!


 ΘΕΙΚΟΣ  ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΑΜΥΓΔΑΛΑ,ΚΑΡΥΔΙΑ,ΦΥΣΤΙΚΙΑ!!!

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!
1 πακέτο φύλλο.κρούστας.Βηρυτού,
1 αγελαδινό βούτυρο (250 γραμμάρια)
200 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα,
200 γραμμάρια αμύγδαλα άσπρα καβουρδισμένα ψιλοκομμένα,
200 γραμμάρια φιστίκι καβουρδισμένο ψιλοκομμένο
κανέλα,
γαρύφαλλο,
ζάχαρη,
νερό,
λεμόνι,
μέλι
Λιώνουμε το βούτυρο!
Παίρνουμε τα φύλλα.και τοποθετούμε 5 φύλλα.βουτυρωμένα πολύ καλά το καθένα,βάζουμε γέμιση καρυδιών,φυστικιών αμυγδάλων κανέλα,γαρύφαλλο,ξανά.,,5 φύλλα.βουτυρώνοντας τα καθένα!
Βάζουμε μπόλικο βούτυρο από πάνω και στο ψυγείο για.μια.ώρα

ΣΙΡΟΠΙ:
2 και μισή ποτήρια νερού ζάχαρη,
2 ποτήρια νερού νερό,
1 κουτάλια.της.σούπας μέλι,
1 κουτάλια της.σούπας χυμό λεμονιού,
1 ξύλο κανέλας
Βράζουμε.6 λεπτέ
Βγάζουμε το γλυκό απόν το ψυγείο και το ψήνουμε.σε.προθερμασμένο φούρνο στους.160 βαθμούς για.50 λεπτέ!
Σιροπιάζομαι.καυτό γλυκό κρύο σιρόπι!Καλή επιτυχία !!!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Μπακλαβαδάκια απίστευτα ωραία !!!


Υλικά
1 πακέτο κρούστα..εγώ έβαλα Βηρυτού
150γρ καρύδια ωμά
150γρ αμύγδαλα ωμά
250 γρ βούτυρο Lurpak
1 κουτ του γλυκού κανέλα
1/2 κουτ του γλυκού γαρίφαλο
φιστίκι Αιγίνης για το πασπάλισμα

Για το σιρόπι
2 κούτες νερό
3 ζάχαρη
3 κουτ σούπας μέλι
5 σταγόνες μαστιχέλαιο
χυμό από μισό λεμόνι
φλούδα από λεμόνι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα τύλιξα όπως στο βίντεο έριξα επάνω το λιωμένο βούτυρο και το άφησα για 15 λεπτά να απορροφήσει καλά όλο το βούτυρο..το έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50 λεπτά.



Είχα βράσει το σιρόπι μου για 10 λεπτά έριξα ζεστό σιρόπι σε ζεστό γλυκό.....ζεστά και τα δύο όχι καυτά.!!πασπάλισα με το φιστίκι..!!
Εδώ δείτε το βιντεάκι https://www.facebook.com/PratikNefisTarifler/videos/683858758437790/

Gogo Samiou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Hasselback πατάτες!!


Υλικά:

8 πατάτες
3 κσ βούτυρο
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Σκόρδο σκόνη
Αλάτι πιπέρι






Εκτελεση:

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις σκουπίζουμε.
Τοποθετούμε μια μια πατάτα σε ξύλινη κουτάλα (αυτό μας βοηθάει να μην πάει το μαχαίρι μας μέχρι κάτω) και τις κόβουμε ανά 5mm περίπου.
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τις κομμένες πατάτες και τις σοτάρουμε να βουτυρωθούν  τελείως.


Τις τοποθετούμε σε πυρέξ ή ταψί, τις αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ρίγανη και το σκόρδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος στις πατάτες.

Elena Psillia OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Κοκ σπιτικά !!!


Για 16 μεγάλα κοκ.
Ετοιμάζοντας την κρέμα από την προηγούμενη μέρα για πιο άνετα.

ΚΡΕΜΑ

1200 γρ. Γάλα+200ml. Κ. γάλακτος
140 γρ. Κορν Φλάουερ
3. Αυγά ολόκληρα+3 κρόκους
280γρ. Ζάχαρη
1.πρέζα αλάτι +2-3 βανίλιες
120γρ βούτυρο



 Βράζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και  με την ζάχαρη προσθέτουμε το αλάτι και τις βανίλιες και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο γάλα που έχουμε κρατήσει και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει .

Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε και αυτά ανακατεύοντας΄Το τραβάμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας ..

Οταν αποσυρθεί η κρέμα από την φωτιά,,,την βάζουμε σ ένα σκεύος και την εφαπτομένη με μεμβράνη όταν είναι για χρήση την χτυπάμε λίγο στο μίξερ.


Επόμενο βήμα το σιρόπι-
280γρ νερό
280γρ. Ζάχαρη
1 φλιτζάνι του καφέ ποτό κονιάκ,, εγώ το είχα ποτό κονιάκ με βύσσινο

και φλούδες από λεμόνι,

Ολα μαζί και μόλις πάρει βράσει το αφήνουμε 2 λεπτά,,,το θέλουμε κρύο όταν χρησιμοποιηθεί.


Βήμα τρίτο για την ζύμη


9 Αυγά χωρισμένα
Χτυπάμε τ ασπράδια να γίνουν μαρέγκα ρίχνοντας σιγά σιγά 150 γρ ζάχαρη καθώς χτυπιέται η μαρέγκα,,,μόλις σφίξει ρίχνουμε και τους κρόκους και τα χτυπάμε για πολύ λίγο,,,, μετά περνάμε με το κόσκινο 230γρ- αλεύρι και 80 κορν Φλάουερ και λίγο μπεκιν πάουερ και μια πρέζα αλάτι και αναμιγνύονται με μια κουτάλα μέσα στο άλλο μείγμα απαλά και το βάζουμε μέσα στο κορνε,,,,να έχετε σε μια λαδόκολλα κύκλους από ένα ποτήρι κανονικό για να βγούνε ίδια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180" για 12-15 λεπτά μόλις τα βγάλουμε αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα αφήνουμε για 4-5 δεύτερα από την ίσια μεριά μέσα στο σιρόπι.



 Για την επικάλυψη θέλουμε
125γρ.κουβερτούρα
125γρ.κρέμα γάλακτος
10γρ,βούτυρο+1 κγ μέλι,,,
Περνούμε τα μισά καπάκια και τα βουτάμε μέσα στο γλάσο, αν θέλετε βγάλτε και αμύγδαλο η Αιγίνης το αφήνουμε να κρυώσει,, και βάζουμε την κρέμα στα αλλά μισά,,μόλις κρυώσει το γλάσο,,βάζουμε και τα καπάκια,,
Και θα είναι όπως αυτά στη φωτό!!!

Kitrino ftero-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ