Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Κοκ σπιτικά !!!


Για 16 μεγάλα κοκ.
Ετοιμάζοντας την κρέμα από την προηγούμενη μέρα για πιο άνετα.

ΚΡΕΜΑ

1200 γρ. Γάλα+200ml. Κ. γάλακτος
140 γρ. Κορν Φλάουερ
3. Αυγά ολόκληρα+3 κρόκους
280γρ. Ζάχαρη
1.πρέζα αλάτι +2-3 βανίλιες
120γρ βούτυρο



 Βράζουμε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και  με την ζάχαρη προσθέτουμε το αλάτι και τις βανίλιες και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο γάλα που έχουμε κρατήσει και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει .

Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε και αυτά ανακατεύοντας΄Το τραβάμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας ..

Οταν αποσυρθεί η κρέμα από την φωτιά,,,την βάζουμε σ ένα σκεύος και την εφαπτομένη με μεμβράνη όταν είναι για χρήση την χτυπάμε λίγο στο μίξερ.


Επόμενο βήμα το σιρόπι-
280γρ νερό
280γρ. Ζάχαρη
1 φλιτζάνι του καφέ ποτό κονιάκ,, εγώ το είχα ποτό κονιάκ με βύσσινο

και φλούδες από λεμόνι,

Ολα μαζί και μόλις πάρει βράσει το αφήνουμε 2 λεπτά,,,το θέλουμε κρύο όταν χρησιμοποιηθεί.


Βήμα τρίτο για την ζύμη


9 Αυγά χωρισμένα
Χτυπάμε τ ασπράδια να γίνουν μαρέγκα ρίχνοντας σιγά σιγά 150 γρ ζάχαρη καθώς χτυπιέται η μαρέγκα,,,μόλις σφίξει ρίχνουμε και τους κρόκους και τα χτυπάμε για πολύ λίγο,,,, μετά περνάμε με το κόσκινο 230γρ- αλεύρι και 80 κορν Φλάουερ και λίγο μπεκιν πάουερ και μια πρέζα αλάτι και αναμιγνύονται με μια κουτάλα μέσα στο άλλο μείγμα απαλά και το βάζουμε μέσα στο κορνε,,,,να έχετε σε μια λαδόκολλα κύκλους από ένα ποτήρι κανονικό για να βγούνε ίδια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180" για 12-15 λεπτά μόλις τα βγάλουμε αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα αφήνουμε για 4-5 δεύτερα από την ίσια μεριά μέσα στο σιρόπι.



 Για την επικάλυψη θέλουμε
125γρ.κουβερτούρα
125γρ.κρέμα γάλακτος
10γρ,βούτυρο+1 κγ μέλι,,,
Περνούμε τα μισά καπάκια και τα βουτάμε μέσα στο γλάσο, αν θέλετε βγάλτε και αμύγδαλο η Αιγίνης το αφήνουμε να κρυώσει,, και βάζουμε την κρέμα στα αλλά μισά,,μόλις κρυώσει το γλάσο,,βάζουμε και τα καπάκια,,
Και θα είναι όπως αυτά στη φωτό!!!

Kitrino ftero-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Ντοματάκι γλυκό -Παραδοσιακό από Κώ !!!


Φωτο -Μαριάννα Μπισούκη

 Η συνταγή για το ντοματάκι έχει ως εξής--
Παίρνουμε 20 ντοματακια τα ξεφλουδίζουμε κάνουμε μια τρυπούλα από κάτω να βγάλουμε τα σποράκια ,μετά παίρνουμε μια λεκανίτσα.
Βάζουμε περίπου 2 λίτρα νερό και ασβέστη όσο ένα καρύδι, το διαλύουμε στο νερό καλά να διαλυθεί ο ασβέστης και τοποθετούμε μέσα τα ντοματακια για μια με δύο ώρες ,μετά τα ξεπλένουμε πολύ καλά τρεις φορές .


Τα βάζουμε στην κατσαρόλα
20 ντοματάκια
ένα κιλό ζάχαρη
δύο λίτρα νερό ,το αφήνουμε να βράσει καμία ωρίτσα.
Το σβήνουμε και το συνεχίζουμε την επόμενη ημέρα ρίχνουμε λίγο βανίλια λίγο ξινό και αμπαροριζα ,μόλις αρχίζει να βγάζει μικρές και πολλές φουσκάλες είναι έτοιμο ,και για καλύτερα αποτελέσματα να το δείτε στο πιατάκι το σιρόπι με μια κουταλιά αν είναι δεμένο ,είναι πιο εύκολο.Καλή επιτυχία σε όσες το κάνουν  !!!!!

Σούλα Κουζούκα Πίτση-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ-ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook

Cinnamon Rolls , ρολάκια κανέλλας !!!


Ρολάκια κανέλας , ιδανική συνοδεία για το τσάι σας ή το καφεδάκι με τους φίλους σας!! Δοκιμάστε τα και δε θα χάσετε!!!

Συνταγή :
500 γρ. αλεύρι σκληρό,
1 φακελάκι μαγιά,
 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη,
μισό φλιτζάνι τσαγιού γάλα χλιαρό,
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό χλιαρό, μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει μία κουταλιά σούπας μέλι.
Ένα σφηνάκι καλαμποκέλαιο.

Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά , μέχρι να προκύψει μια αφράτη και απαλή ζύμη.
Αν χρειαστεί διορθώνουμε , προσθέτοντας λίγο αλεύρι ή νερό.
 Αφήνουμε να φουσκώσει μισή ώρα, ανοίγουμε φύλλο πάχους ενός εκατοστού σε αλευρωμένη επιφάνεια, βουτυρώνουμε ελαφρά και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη, κανέλα και τρούφα. Ρολάρουμε και κόβουμε σε φετάκια , απλώνουμε τα ρολλάκια μας σε ταψί με λαδόκολλα , τους δίνουμε 15 λεπτά ακόμα να φουσκώσουν και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα, προθερμασμένο φούρνο.
Ζεστά ζεστά μόλις βγούν , τα περιχύνουμε με αραιωμένη μαρμελάδα βερίκοκο ή κορόμηλο!!

Georgia's Deli-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ-ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Αλμυρό κέικ πανεύκολο !!!


Με λίγα υλικά !!

Υλικά
250 γρ φρέσκο βούτυρο η μαργαρίνη
3 αυγά
1 κούπα γάλα
5 φέτες ζαμπόν
250γρ φέτα
λίγη παρμεζάνα
μια πράσινη  πιπεριά
2,1/2 κούπες αλεύρι
1 κουτ του γλυκού καλά γεμάτη μπέικιν  πάουντερ



Εκτέλεση
Χτύπησα καλά τα αυγά, πρόσθεσα χλιαρό το βούτυρο μετά το γάλα ..έριξα το ζαμπόν.. τα τυριά.. την πιπεριά σε κύβους .. το αλεύρι το μπέικιν ...ανακάτεψα καλά λάδωσα καλά τις φόρμες μου έριξα μέσα το μείγμα... έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για μια ώρα.Καλή επιτυχία !!!

 Νικολεττα Παυλινερη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φοντάν Μανταρίνι !!!


Είναι και Νηστίσιμα

Υλικά
7 φλούδες Μανταρινιών.
400 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα και αλεσμένα.
300 γρ ζάχαρη άχνη.
Λίγη φρυγανιά τριμμένη μπορεί και μισό πακέτο.
Καρύδα η κουβερτούρα για το τύλιγμα.



Βράζω τις φλούδες Μανταρινιών με λίγο νερό για 5 - 8 λεπτά.
 Όταν κρυώσουν τις στραγγίζω και τις αλέθω με το χυμό από ένα Μανταρίνι.
Προσθέτω την αμυγδαλόψιχα, την άχνη, και φρυγανιά όσο χρειάζεται.
Τυλίγω σε καρύδα ή αν θέλω σε κουβερτούρα.



 Αν τα Τυλίξω σε κουβερτούρα τα βάζω 1 ώρα ψυγείο.
Είναι γευστικά και αρωματικά




Φωτεινή Παρασκευοπουλου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χιονισμένη τούρτα καρύδας !!!



Υλικά παντεσπάνι
:8 αυγά,
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη,
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
7 κουταλιές της σούπας κακάο,
1 κουτάλια της.σούπας κουβερτούρα λιωμένη,
2 βανίλιες!
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη 10 λεπτά!
Με σπάτουλα τώρα ρίχνουμε σταδιακά αλεύρι,κακάο,βανιλιες πολύ απαλά να μην βγει ο αέρας και τέλος την κουβερτούρα!
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά!
Αφήνουμε να κρυώσει!

Σιρόπι
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη.
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό,
1 φλυντζανακι του καφέ ελληνικού λικέρ καρύδας :
Βράζουμε 2 λεπτά!Αφήνουμε να κρυώσει!

Κρέμες
1 κιλό.γάλα,
6 κουταλιές σούπας κορν φλαουρ,
1 κουτάλια της σούπας.αλεύρι,
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
1 βανίλια,
4 κουταλιές της σούπας Βιτάμ!

Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη ρίχνουμε και το διαλυμένο κορν φλάουρ αλεύρι μόλις πήξει κατεβάζουμε και.προσθέτουμε βανίλια,Βιτάμ!
Από αυτό το μείγμα βγάζουμε το μισό και μέσα σε αυτό προσθέτουμε 1 κουβερτούρα και 1 φλιντζανάκι του καφέ καρύδα!
Αφήνουμε να κρυώσουν!

Συναρμολόγηση
Κόβουμε 3 πλάτους,βάζουμε τον πρώτο πάτο τον σιροπιάζομαι ,ρίχνουμε την βανίλια κρέμα,τοποθετούμε τον δεύτερο πάτο και ξανά σιρόπια ζούμε και βάζουμε την σοκολατένια κρέμα και τελειώνουμε με τον τρίτο πάτο σιρόπια ζούμε και.διακοσμούμε  με.σαντιγί και μπόλικη καρύδα!!


Tzeni Tsanaktsidou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πάστα ταψιού της Σόφης !!!

Απίθανη πανεύκολη το γλυκό αυτό με λόγια δεν περιγράφετε γι αυτό φτιάξτε το !!!

Υλικά Κέικ
6 αυγά
6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
4κουταλιές σούπας κακάο
6 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
4 κουταλιές σούπας λάδι
2 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ


 Ετοιμασία κέικ
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν για 5 λεπτά.
Χαμηλώνουμε στην πολύ σιγανή ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι το κακάο την βανίλια το μπέικιν και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε προθερμασμένο 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.


Σιρόπι υλικά
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού.

 Ετοιμάζουμε το σιρόπι
Ολα μαζί τα βράζουμε περίπου για 10 λεπτά.
 Βγάζουμε το ψημένο κέικ και ρίχνουμε από πάνω το καυτό σιρόπι με κουτάλα .και τα δύο καυτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει.



Υλικά για σαντιγί
2 κουτιά παγωμένα Morfat
1 ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια

Ετοιμασία σαντιγί
Χτυπάμε πολύ να αφρατέψει η παγωμένη morfat
Προσθέτουμε  και το ζαχαρούχο με την βανίλια ανακατεύοντας.
Αδειάζουμε την σαντιγί επάνω από το σιροπιασμένο και κρύο κέικ.
Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά περίπου 1 ώρα.

Γλάσο σοκολάτας υλικά
2 κουβερτούρες των 125 γραμ
1κουταλιά σούπας μέλι
1 βανίλια
150 γραμ γάλα εβαπορέ



Ετοιμασία γλάσο σοκολάτας
Βράζουμε το γάλα -το αποσύρουμε από την φωτιά σπάμε μέσα την σοκολάτα προσθέτουμε το μέλι και την βανίλια ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα το ρίχνουμε επάνω από  το γλυκό από την σαντιγί το στρώνουμε ομοιόμορφα μετά στο ψυγείο να παγώσει κι έτοιμο !! Καλή επιτυχία !!!





Απο ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ---Την συνταγή την είδα και την έφτιαξα στο internet και έχει την υπογραφή της Σόφης Τσιώπου !

Το έφτιαξα 2 φορές γιατί άρεσε πάρα πολύ ,μόνο που την πρώτη φορά το έβαλα σε μικρό ταψί και είχε πιο ύψος το γλυκό και τώρα στο ταψί του φούρνου γιατί μας αρέσουν τα πιο λεπτά σε μέγεθος .
Εσείς επιλέγετε ! 






 

Σφακιανές πίτες !!!


Υλικά
250 γραμ ξινή μυζήθρα
250 αλεύρι
50 γρ ρακί
150 γραμ νερό
1 κσ ελαιόλαδο
1 κγ αλάτι



Εκτέλεση.
Αναμιγνύω σε ένα μπολ την ρακί-το νερό -το λάδι-το αλάτι και αρχίζω να προσθέτω το αλεύρι ανακατεύοντας και ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μία ζύμη που να πλάθεται .
Μπορεί να χρειαστεί και λίγο αλευριά ακόμη.
Αφήνω για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.






Κόβω  κομμάτια από την ζύμη ανοίγω με μικρό πλάστη  η με το χέρι βάζω στην μέση γέμιση  κλείνω  καλά και τηγανίζω σε καυτό λάδι .



Ακουμπώ τις πίτες για λίγο σε απορροφητικό χαρτί--αν προλάβω -- και...τις εξαφανίζουμε  όλοι !!!



Aleka Thomaidou‎ "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΝΤΑΓΕΣ

Μανιτάρια γεμιστά !!!


Υλικά για 6 μεγάλα μανιτάρια
150 γρ Μπέικον
τα κοτσάνια από τα μανιτάρια
2 αυγά
1 κουτί κρέμα γάλακτος το μικρό
100 γρ τυρί γκούντα
100 γρ τυρί εμεντλ
80 γρ φρυγανιά
αλάτι κ πιπέρι.



Εκτέλεση
Πρώτα ζεματίστε τα μανιτάρια για 5 λεπτά από την ώρα του κοχλασμού ....Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα κοτσάνια και το Μπέικον!!
Ρίξτε τα σε μια λεκάνη ..ανακατέψτε με τα αυγά την φρυγανιά τα τυριά την μισή κρέμα γάλακτος το αλάτι το πιπέρι



Κάντε μπαλίτσες και βάλτε παν στα μανιτάρια ρίξτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος από πάνω και ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180!!



Gogo Samiou‎  "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ". ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Ψάρι στον φούρνο με πορτοκάλι - μουστάρδα !!!



Εδώ θα γλύψουμε και το πιάτο από την νοστιμιά !! Οικονομικό φαγητό που αρέσει πολύ σε όλους!!!

Υλικά
1 κομμάτι ψάρι φιλέτο Πέρκα ή για πιο οικονομικό Παγκάσιους και τα δύο είναι χωρίς κόκαλα
πατάτες --έβαλα  8 μεσαίες -μερίδες 3
1 πορτοκάλι τον χυμό
2 λεμόνια τον χυμό
1 μεγάλη κουταλιά σούπας μουστάρδα
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο
λίγο κουρκουμά
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ροδέλες


Ξεπαγώνουμε το ψάρι σε θερμοκρασία δωματίου.
Το πλένουμε το τινάζουμε καλά και το τοποθετούμε στην μέση στο ταψί .
Κόβουμε τις πατάτες πάχους ένα πόντο σε ροδέλες και τις αραδιάζουμε γύρω από το ψάρι.
Αλατοπιπερώνουμε πατάτες και ψάρι από πάνω όπως τα έχουμε στο ταψί βάλει.
Κόβουμε και προσθέτουμε από πάνω το κρεμμύδι.



Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι-τον χυμό από το πορτοκάλι-τον χυμό λεμονιών -την μουστάρδα-και τέλος τον κουρκουμά και με ένα πιρούνι τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
Τα ρίχνουμε από πάνω από το φαγητό ψάρι-πατάτες και κουνάμε το ταψάκι πέρα δώθε να πάει παντού.



Προσθέτουμε και 1 κουπάκι του καφέ νερό, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου μία ώρα ανάλογα τον φούρνο να το δούμε να πάρει χρώμα και να δέσει το ζουμάκι του.




Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε την υπέροχη γεύση που παίρνουν και το ψάρι και οι πατάτες από τα υλικά που έχει .Καλή όρεξη !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χαλβάς με σουμάδα και κρέμα κανέλας!!!


Ένα γλυκό που έχει ταυτιστεί με τη νηστεία.
Μια εξελιγμένη συνταγή του αγαπημένου μου δασκάλου Στέλιου Παρλιάρου.
Με γάλα( αντί για νερό ) και σουμάδα,σερβίρεται με μια κρέμα από λευκή σοκολάτα και κανέλα.
Φτιάξτε το είναι υπέροχος!!!!

Υλικά:
250 γρ σιμιγδάλι ψιλό,
250 γρ βούτυρο αγελάδας τεμαχισμένο,
800 γρ φρέσκο γάλα,
500 γρ σουμάδα,
ξύσμα από ένα πορτοκαλί,
200 γρ λευκά αμύγδαλα,καβουρδισμένο στο φούρνο( στους 160° για 10 λεπτά)ψιλοκομμένα.

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι .
Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε το σιμιγδάλι συνεχώς για μισή ώρα, ώστε να καβουρδιστεί καλά.
Ταυτόχρονα σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη σουμάδα και το ξύσμα πορτοκαλιού και λίγο πριν αρχίσει να βράζει το αποσύρουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος μαζί με τα καβουρδισμένο αμύγδαλα,στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και δυναμώνουμε τη φωτιά.
Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου πήξει και αρχίζει να κοχλάζει ο χαλβάς. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Αδειάζουμε το χαλβά σε μια φόρμα,πιέζουμε με την κουτάλα ελαφρώς προς τα κάτω.
Αφήνουμε να  κρυώσει(2-3 ώρες).
Ξεφορμάρομαι και γαρνίρομαι με την κρέμα κανέλας.



Υλικά για την κρέμα κανέλας:
 250 γρ κρέμα γάλακτος ,
100 γρ λευκή κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια,
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα.

Εκτέλεση για την κρέμα:
Βράζουμε την μισή κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από την ψιλοκομμένη σοκολάτα προσθέτοντας και την κανέλα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα λείο μείγμα,και ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος( κρύα).
Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο για μια νύχτα καλύτερα και την επόμενη τη χτυπάμε στο μίξερ σε μορφή σαντιγί.



Σημείωση:
χρησιμοποίησα κορνέ για να στολίσω το χαλβά μου με την κρέμα κανέλας και έβαλα λίγα κράνμπερι και ξύλα κανέλας για διακόσμηση.
Φτιάξτε τον φίλοι μου το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει είναι πολύ ξεχωριστή συνταγή....
Καλή επιτυχία!!!!!!

 Mary Toumazou--ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ =ΟΙΔΕΣ--Συνταγή από  Sokolatakaifantasia.