Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Πετιμέζι και ο τρόπος που το φτιάχνουμε !!!


Το πετιμέζι μου είναι χωρίς στάχτη η ασπρόπετρα που βάζουν μέσα για να το κόψουν..!!
Ομολογώ ότι καλύτερο δεν έχω ξαναφάει ...!! Εβγαλα 1,50 κιλό πετιμέζι!!
Υλικά
10 κιλά σταφύλια σουλτανίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μάδησα τα σταφύλια και τα έπλυνα πολύ καλά!!
Τα έστιψα λίγα λίγα με ένα βαρύ μπουκάλι τα πατούσα μέσα στην λεκάνη να λιώσουν και τέλος τα έστιβα καλά με τα χέρια μου!!
Τέλος πήρα τον μούστο και με μια σήτα που μέσα είχα βάλει διπλό τούλι τον έριχνα από την μία λεκάνη στην άλλη ..αυτό το έκανα πέντε φορές.
Ο μούστος τότε είναι πεντακάθαρος..
Τέλος τον έβαλα στην φωτιά και τον ξάφρισα μια φόρα...δεύτερη δεν χρειάστηκε .



Τον άφησα να βράσει δύο ώρες.
Τέλος έκλεισα το μάτι τον άφησα να κρυώσει!!
Την άλλη μέρα τον σούρωσα πάλι  μέσα στην σήτα με διπλό τούλι.
Έβαλα στην κατσαρόλα να βράσει πάλι και σε μία ώρα ήρθε και έδεσε και έγινε σαν μέλι..!!
Δεν μπορώ να σας περιγράψω την νοστιμιά του..ανώτερο και από θυμαρίσιο μέλι !!
Μια κουταλιά του γλυκού θα λαμβάνει η οικογένειά την ήμερα τις κρύες ημέρες του χειμώνα.Κάνει καλό στην υγεία!!






Gogo Samiou    ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ /ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Αφράτα σπιτικά Ντόναντς με σοκολάτα !!!


Έφτιαξα κ εγώ τα ντόνατς φούρνου της κυρίας Tzenis Tsanaktsidou κι έγιναν Θεϊκά !!!
 Υλικά:
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα χλιαρό 
μισό φλιτζάνι τσαγιού νερό 
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 
1 φακελάκι ξηρή μάγια 
4 κούπες αλεύρι για όλες της χρήσεις!
 
Εκτέλεση
Βάζουμε το μισό αλεύρι και τη ζάχαρη στο μπολ!
Διαλύουμε την μάγια στο χλιαρό γάλα 
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το βούτυρο και το νερό και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι!
Σκεπάζουμε την ζύμη για.1 ώρα!
Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια φύλλο πάχους 2 εκατοστών η ποιο χοντρό!
Με ένα ποτήρι κόβουμε δισκάκια!
Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι και τα αφήνουμε άλλη μισή ώρα!
Τα ψήνουμε στους180 βαθμούς για 15 λεπτά!
 
Συναρμολόγηση
Λιώνουμε κουβερτούρα γάλακτος σε Μπεν Μαρί και τα περιχύνουμε!
Ρίχνουμε από πάνω και τρούφα σοκολάτας ή χρωματιστή ή και σκέτα !
 
Βιολέτα Καξηρή"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
 
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τσουρεκάκια με ζαχαρούχο μούρλια !!!


Έφτιαξα μια δόση τσουρεκάκια με ζαχαρούχο γάλα κι έγιναν φανταστικά και ανάρπαστα !!! Δοκιμάστε τα κι εσείς !!

 Υλικά
1 ζαχαρούχο γάλα
2,5 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2,5 κουτιά ζάχαρη --τα κουτιά από το άδειο ζαχαρούχο για μέτρημα-
2 κουτιά σπορέλαιο
3 κουτιά χλιαρό νερό
6 αυγά
220 γραμ μαγιά νωπή 
2 βανίλιες
1 κουταλιά σούπας μαχλέπι
1 κουταλιά σούπας μαστίχα κοπανισμένη
χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι

 Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ζαχαρούχος σε πολύ χαμηλή  φωτιά μαζί  με την ζάχαρη  ώσπου να ενσωματωθούν.
Προσθέτω  το καλαμποκέλαιο, χτυπάω τα αυγά και  τα ρίχνω άμεσα στο γάλα τα κατεβάζω από τη φωτιά.
Σε μία λεκάνη λιώνω τη μαγιά με το νερό  ρίχνω το μείγμα με το γάλα και τα αυγά και  όλα τα υπόλοιπα  υλικά βουτώντας τα χεριά μου σε λίγο καλαμποκέλαιο.
Σκεπάζω για 2 ώρες να φουσκώσει το μείγμα ,το πατάω με τα χέρια να ξεφουσκώσει άλλη μία ώρα  να φουσκώσει ξανά και  πλάθω τα τσουρέκια τα βάζω σε λαδωμένη λαδόκολα  σε ταψί σκεπάζω για να φουσκώσουν περίπου μισή ώρα,τα αλείφω με αυγό χτυπημένο κ από πάνω  αμύγδαλο-- αν θέλουμε  κι έχουμε --και ψήσιμο --στο δικό μου φούρνο περίπου μισή ώρα στους 170 βαθμούς!


Vasw Kexagia‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ Βραζιλίας !!!



Υλικά
3 καρότα ωμά
3 αυγά
3/4 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
2 φλιτζάνια ζάχαρη (εγώ έβαλα 1,5)
2 φλιτζάνια αλεύρι κοσκινισμένο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια

Επικάλυψη
1 κουταλιά βούτυρο
1 ζαχαρούχο
6 κουταλιές καουτόνικ

Ζεστάνετε σε κατσαρόλα το Βιτάμ προσθέστε το ζαχαρούχο  ρίξτε και το καουτόνικ και ανακατέψτε καλά.

Εκτέλεση κέικ
Βάλτε στο μούλτι τα 4 πρώτα υιικά να χτυπηθούν καλά και μετά ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε 5 λεπτά.
Λαδώστε και αλευρώσατε ένα μέτριο ταψάκι (εγώ το έφτιαξα σε φόρμα στρόγγυλή ) και ρίξτε το μείγμα και ψήστε στους 170 βαθμούς .
Μόλις ψηθεί τρυπήστετο παντού και ρίξτε την επικάλυψη.

Δεν είχα όμως ζαχαρούχο γάλα και το έκανα με σάλτσα σοκολάτας που μπορείτε να κάνετε κι εσείς σας δεύτερη επιλογή
250ml γάλα
250γρ κουβερτούρα
1κ.σ.βούτυρο
2κ.γ.μέλι

Ολα μαζί να λιώσουν και  το ρίχνουμε επάνω από το κέικ .Καλή επιτυχία !!!


Eleni Kalaitzidou-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Μουσταλευριά !!!


Υλικά
3 ποτήρια μούστο
3 κουταλιές σούπας Νισεστέ
3 κουταλιές μέλι
1 κουταάκι γλυκού  κανέλα
καρύδια ψιλοτριμμένα
Σουσάμι καβουρδισμένο !!



Εβαλα τα δύο πρώτα ποτήρια μούστου να βράζουν στην κατσαρόλα.
Ανακάτεψα το νισεστέ στο τρίτο ποτήρι και έριξα μέσα στην κατσαρόλα.
Πρόσθεσα το μέλι την κανέλα και μόλις έπηξε το έριξα σε μπολάκια και πασπάλισα με το σουσάμι και τα ψιλοκομένα ή ψιλοτριμμένα καρύδια!!


Για τον μούστο αγόρασα σταφύλια και τα έστιψα στο χέρι !!

Gogo Samiou-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Πανεύκολα cookies με 4 υλικά !!!


 Υλικά
400γρμ. βούτυρο,
1 γάλα ζαχαρούχο,
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
κουβερτούρα.

Χτυπάω το βούτυρο με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει, προσθέτω το γάλα, χτυπάω λίγο ακόμα κ μετά προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι.
Κόβω μικρά κομματάκια κουβερτούρα κ ανακατεύω με ένα κουτάλι.
Βάζω λαδόκολλα στο ταψί κ φτιάχνω μπαλάκια κ τα πατάω λίγο από πάνω.
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.

Γεωργία Παγανιά‎""ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Eργολάβοι με 3 υλικά !!!



Υλικά
320 γραμ αμύγδαλα κλευκά
600 γραμ άχνη ζάχαρη
5 ασπράδια αυγών
βουτυρόκρεμα για την γέμιση




Εκτέλεση
Στο μπλέντερ αλεθουμε τα αμύγδαλα μαζί με την ζάχαρη άχνη και τα δυο ασπραδια!
Την μεταφέρουμε σε μπολ και το χτυπάμε λίγο ακόμα με το μίξερ προσθέτοντας τα υπολοιπα ασπραδια και 2 κουταλιες σουπας.αμυγδαλο λικερ!
Βάζουμε την ζύμη στο κορνε και τοποθετούμε στο ταψί με.λαδοκολλα δισκάκια στα οποια βαζουμε ενα αμυγδαλο απανω ψήνουμε για 20 λεπτα στους 180 βαθμούς!



Βουτυρόκρεμα υλικά
100 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμάρια
άχνη ζάχαρη
1 βανίλια




Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ασπρίσουν!

Συναρμολόγηση
Τοποθετουμε εναν εργολάβο ανάποδα βάζουμε κρέμα και το κλείνουμε με.εναν άλλο εργολάβο!



ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ:
Μου λείπει μια φωτογραφία στα σχόλια ως προς την εκτέλεση των γλυκών στο πρωτο στάδιο της εκτέλεσης θα είναι ενα μίγμα μαλακό και κάπως υγρό που θα πλάθεται αλλά μόλις πάμε στο δεύτερο στάδιο το οποίο μεταφέρουμε σε άλλο μπολ και ρίχνουμε τα ασπραδια παιρνει την μορφή την ρευστή μαλακή αφρατη!

Από Tzeni Tsanaktsidou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τούρτα Cookies !!!

Υπέροχη απολαυστική τούρτα μπισκότου !!!

Yλικά
2 πακέτο Μπισκότα σοκολάτας
2 κουταλιές σούπας  βούτυρο
2 φακελάκια  Κρέμα ζαχαροπλαστικής
800 ml γάλα φρέσκο
380 gr κουβερτούρα γάλακτος
1 1/2 φλιτζάνια τσαγιού  Κρέμα γάλακτος
Μισό πακέτο μπισκότα για την κρέμα


Λιώνουμε το βούτυρο, θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε να πάει παντού το βούτυρο. Τα στρώνουμε σένα τσέρκι και το βάζουμε στο ψυγείου.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το γάλα και Ρίχνουμε μέσα τα σπασμένα μπισκότα σε κομματάκια. Ρίχνουμε την κρέμα στο τσέρκι πάνω από τα μπισκότα και το βάζουμε στο ψυγείο.

Για την γκανάζ. ..
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα σε κομματάκια.
 Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το Ρίχνουμε πάνω από την κρέμα.
Ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
Γαρνίρομαι με ότι θέλουμε.Καλή επιτυχία !!!


Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πάστες Χιονούλα !!!





Υλικά παντεσπάνι
4 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 Μπέκιν πάουντερ
1 βανίλια
1.φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι!

Εκτέλεση παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά 10 λεπτά ρίχνουμε την ζάχαρη και χτυπάμε άλλα 10 λεπτά και τέλος προσθέτουμε Μπέικιν  βανίλια και το αλεύρι!!
Τοποθετούμε στα κατάλληλα φορμάκια και τα ψήνουμε για 20 λεπτά!!



Κρέμα
1 κιλό γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
4 κουταλιές.κορν φλάουρ
2 κουταλιές Βιτάμ!



Γκαρνί ινδοκάρυδο και κεράσια -συναρμολόγηση πάστας.
Παίρνουμε το ατομικό κεκάκι το κόβουμε στην.μέση γεμίζουμε με κρέμα και ξαπλώνουμε γύρω γύρω γκαρνί χτυπημένη πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και τοποθετούμε το κερασάκι από πάνω -καλή επιτυχία !!!

Συνταγή φωτό ..από Τzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! AΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!



Μιλφέιγ & μπανάνες !!!


Υλικά
1 πακέτο σφολιάτας
1 κιλό μπανάνες
1 κιλό γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
4 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
4 κουταλιές της σούπας Βιτάμ
2 κρόκους αυγών
1 βανίλια
1 γκαρνί χτυπημένη
1 φλιτζανάκι του καφέ λικέρ αρεσκείας μας
 άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα!

Εκτέλεση
Βάζουμε την σφολιάτας σε λαδωμένο ταψί την κόβουμε κομμάτια την αλείφουμε με ένα κρόκο αυγού διαλυμένο με λίγο νερό την ψήνουμε στους 180 βαθμούς 20 λεπτά!!
Την.αφήνουμε να κρυώσει !
Κάνουμε το ίδιο και για την δεύτερη σφολιάτα!!

Κρέμα:
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί με την ζάχαρη αφού προηγουμένως έχουμε βγάλει ένα φλιτζάνι τσαγιού να διαλύσουμε αλεύρι κορν φλάουρ.τα οποία ρίχνουμε στο γάλα και μόλις πήξει κατεβάζουμε!
Ρίχνουμε το βιτάμ και την βανίλια!
Σε ένα μπολ κόβουμε τις μπανάνες και της ραντίζουμε με το λικέρ!
Χτυπάμε και σε ένα άλλο μπολ  την γκαρνί

Συναρμολόγηση
Βάζουμε ένα πάτο σφολιάτας ρίχνουμε λίγη κρέμα τοποθετούμε κομμάτια μπανάνας βάζουμε το δεύτερο πάτο τοποθετούμε γκαρνι ραντίζουμε με άχνη και διακοσμούμε με μπανάνα και ψημένη σφολιάτας την οποία κάνουμε τρίμματα!
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά!!!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πάστες Μαρέγκα -κρέμα βανίλια & Σοκολάτα !!!

Αφράτες τραγανές μαρέγκες !!!


Υλικά
150 γραμμάρια ασπράδια αυγών (5 αυγά μέτρια)
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
150 γραμμάρια ζάχαρη.κρυσταλλική
150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη!


Εκτέλεση
 Χτυπάμε τα ασπράδια το αλάτι και την βανίλια μέχρι να αφρατέψουν!
Προσθέτουμε σε.δόσεις την κρυσταλλική ζάχαρη και περιμένουμε να αφρατέψει κι άλλο!
Μόλις γυαλίσει ρίχνουμε και την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε αλλά 10 δευτερόλεπτα!
Βάζουμε το μείγμα στο κόρνερ και τοποθετούμε δισκάκια σε λαδόκολλα που έχουμε τοποθετήσει στο ταψί!
Τα ψήνουμε στους 100 βαθμούς για.2 ώρες!

Κρέμα
1 κιλό γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
4 κουταλιές κορν φλάουρ
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
4 κουταλιές Βιτάμ
1 βανίλια
2 κρόκους αυγών
1 κουβερτούρα!

Εκτέλεση κρέμας
Βάζουμε το γάλα.να ζεσταθεί με την ζάχαρη διαλύουμε την κορν φλάουρ με το αλεύρι σε λίγο γάλα και το ρίχνουμε.μόλις.πήξει κατεβάζουμε!
Ρίχνουμε κρόκους βανίλια Βιτάμ!
Μοιράζουμε την κρέμα σε δυο μπολ στο ένα ρίχνουμε την θρυμματισμένη κουβερτούρα!
Και τα αφήνουμε να κρυώσουν!



Συναρμολόγηση
Παίρνουμε ένα πάτο μαρέγκας βάζουμε κρέμα σοκολάτας τοποθετούμε το δεύτερο πάτο ξανά βάζουμε κρέμα.σοκολάτας και τελειώνουμε με τρίτο πάτο !
Βάζουμε την κρέμα βανίλιας και ρίχνουμε θρυμματισμένη μαρέγκα θρυμματισμένη κουβερτούρα και το κερασάκι!

 Tzeni Tsanaktsidou‎""ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Eκλερ σπιτικά όνειρο !!!



 Υλικά ζύμης
4 κουταλιές.σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
λίγο αλάτι
1 κουτάλια σούπας ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι.
4 αυγά 1 αυγό χτυπημένο!


Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο το αλάτι το νερό και το βράζουμε.2 λεπτά!
Προσθέτουμε την ζάχαρη και βράζουμε αλλά 2 λεπτά!
Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι!
Ανακατεύουμε με.ξύλινο κουτάλι μέχρι να πήξει και να μαζευτεί γύρω από την κουτάλα!
Το μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολ και το αφήνουμε να σταθεί 3 λεπτά!
Προσθέτουμε ένα ένα.τα αυγά μέχρι να ενωθούν καλά με την ζύμη!
Βάζουμε στο κορνέ  ζύμη και την τοποθετούμε σε λαδόκολλα στο ταψί τα αλείφουμε με κρόκο τα αφήνουμε 20 λεπτά να σταθούν!
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς!
Στην συνέχεια δεν τα βγάζουμε τα αφήνουμε.αλλά.45 λεπτά στο φούρνο με.λίγο ανοιχτή την πόρτα(βάζουμε μια πετσέτα

Εκτέλεση κρέμας και υλικά
1 κιλό γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
4 κουταλιές κορν φλάουρ της σούπας
2 κουταλιές.αλεύρι της σούπας.
3 κουταλιές της σούπας.
Βιτάμ
1 βανίλια

Κατεβάζουμε και Βάζουμε το γάλα να.ζεσταθεί διαλύουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι σε ένα φλιτζάνι τσαγιού που βγάλαμε από το ένα κιλό το ρίχνουμε μέσα στο γάλα και μόλις πήξει κατεβάζουμε και ρίχνουμε.βανίλια Βιτάμ 2κρόκους!

Γλάσο
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουτάλια σούπας Βιτάμ!!
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε σε.μπολ που έχουμε την σοκολάτα.διαλύουμε και ρίχνουμε.και το Βιτάμ!

Συναρμολόγηση Εκλέρ
Παίρνουμε το Εκλερ το κόβουμε.στην μέση και γεμίζουμε.με.κρέμα,βουτάμε.στο γλάσο από την απάνω μεριά!

Tzeni Tsanaktsidou‎"-Αγαπάμε μαγειρική !!! Αγαπάμε ζαχαροπλαστική !!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Τσιζκεικ με δύο μαρμελάδες !!!



Αν σας πιάσει καμιά λιγούρα προσφέρω τσιζκεικ διπλό...δαμάσκηνο και βερύκοκο!!!

Υλικά:
2 πακέτα πτι- μπερ τριμμένα
250γρ βιτάμ
1 πράσινη φυτική σαντιγί κρε τορρε μεγάλη
200 γρ τυρί κρέμα
3-4 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
μαρμελάδα της αρεσκείας μας



Εκτέλεση:
Ανακατεύω τα μπισκότα με το βιτάμ και στρώνω τον πάτο μιας φόρμα με αποσπώμενο στεφάνι. Βάζω στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω την κρέμα.



Χτυπάω τη σαντιγί να αφρατέψει , ρίχνω και την άχνη και το τυρί κρέμα και χτυπάω λίγο ακόμη.
Ρίχνω στην βάση της φόρμας και με σπάτουλα την ισιώνω, ρίχνω και τις μαρμελάδες και τις απλώνω, φτιάχνω κι ένα σχεδιάκι και στο ψυγείο να σφίξει...Καλή επιτυχία !!!



Ελευθερία Παππά-Ελευθερία Παππά

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ καρότου με πολύ ωραίο γλάσο !!!


Υλικά
4 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού . χυμό πορτοκάλι
1/4 φλιτζάνι τσαγιού  καρύδια χοντροκομμένα
1 φλιτζάνι . ζάχαρη
2 κουταλάκια γλυκού  κανέλα
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 φλιτζάνι τσαγιού καρότο τριμμένο
2 +1/2 αλεύρι self raising-υπάρχει στα σούπερ μάρκετ -
Λίγο ξύσμα πορτοκάλι
Μία πρέζα αλάτι

Για την βουτυρόκρεμα
1 πακέτο  τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
1/2 φλιτζάνι βούτυρο η μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι βανίλια

Κτυπήσετε όλα τα υλικά μαζί καλά μετά σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 περίπου λεπτά.
Μπορείτε να το βάλετε ή σε στρογγυλή φόρμα με τρύπα στην μέση ή σε 2 ταψάκια.
Κτυπάτε το βούτυρο καλά μέχρι να γίνει κρεμώδες.
Προσθέστε το τυρί, την άχνη και τη βανίλια.
Διακόσμησε με τριμμένο καρότο και καρυδόψιχα η με τριμμένη καρύδα!
Πολύ του πάει.Καλή επιτυχία !!!

Maria Nikolaidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Πατάτες στο φούρνο με χωριάτικο λουκάνικο !!!


Ενα εύκολο και πεντανόστιμο φαγάκι που θα ευχαριστηθεί όλη η οικογένεια !!!

Υλικα:
Για ένα μεσαίο ταψί:
4 με 5 πατατες
1 κρεμμύδι κομμένο σε φετουλες
3 με 4 σκορδακια
πιπεριές χρωματιστές ( 3 με 4 )ότι χρώμα έχετε.για μεγαλύτερο ταψί βάζουμε πιο πολλές πιπεριές.κομμένες σε ροδέλες
3 κουταλάκι γλυκού  θρουμπα
1 κουταλάκι γλυκού  πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμας
1 μικρό ποτηράκι κρασί ροζε
λάδι,αλάτι πιπέρι.
4 ντομάτες στον τρίφτη.
Λίγο χωριάτικο λουκάνικο
Λίγο τυρί τριμμένο


Εκτελεση:
Βάζουμε σε ένα ταψί τις πατάτες κομμένες σε φετούλες ή όπως αλλιώς θέλετε.
Μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λουκάνικο και το τυρί
Ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Ρίχνουμε  και λίγο νερό αν χρειαστεί για να μπορούν οι πατάτες να κολυμπήσουν στη σάλτσα.
Σκεπάζουμε  με αντικολλητικο χαρτί και ψήνουμε  στους 200°για 1,5 με 2 ώρες περίπου 180 βαθμούς .
Πρέπει να μείνει με τη σάλτσα του να μην στεγνώσει. 30' πρίν βάζουμε  και το λουκάνικο σε ροδέλες να ψηθεί και αυτό και 10' πρίν το κλείσουμε  ρίχνουμε το τυρί τριμμένο για να λιώσει....Καλή όρεξη !!!
Ελπίζω να σας αρέσει !!!

Ermelinda Vangeli- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ