Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Σπιτικός τραχανάς !!!

Πως να φτιάξουμε εύκολα γλυκό τραχανά σπιτικό !!!

Υλικά
200 γρμ γάλα Βιο,
1 κουταλιά αλάτι,
100 γρμ σιμιγδάλι,
500 γρμ αλεύρι σκληρό,
380ml νερό
4 αυγα προαιρετικά.

Τι κάνουμε
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί ,το γάλα με το αλάτι αρχικά -ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά.
Αμέσως μετά προσθέτουμε το σιμιγδάλι ,τα αυγά -αν βάλετε - το νερό και τέλος το αλεύρι .να φτιάξουμε ζύμη που να στέκετε -όπως βλέπετε στην φωτογραφία.
Ζυμώνουμε , κόβουμε κομματάκια ζύμης και αφήνουμε να στεγνώσουν. Όταν στεγνώσουν  τρίβω στο τρίφτη και έχουμε ωραιότατο τραχανά !!!

Ουρανία Μαρκέτου -"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μιλφέιγ !!!

Εύκολη συνταγή για το αγαπημένο μας γλυκό !!!

Για την κρέμα...
1 λίτρο γάλα, 3,5% λιπαρά
100 γρ. κορν φλάουρ
6 κρόκους
270 γρ. ζάχαρη
1 φασόλι βανίλιας
100 γρ. βούτυρο
ζάχαρη άχνη και έξτρα για το σερβίρισμα
200 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά, παγωμένη

Για τη βάση...
1 συσκευασία σφολιάτα
άχνη για πασπάλισμα


Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλο το γάλα εκτός από 100 ml. Ρίχνουμε τη μισή ζάχαρη στην κατσαρόλα και ένα στικ βανίλιας με τους σπόρους του (αφού την ανοίξουμε με ένα μαχαίρι). Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους και την υπόλοιπη ζάχαρη. Παίρνουμε ένα σύρμα και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Ρίχνουμε τα 100 ml γάλα και το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Δε βάζουμε το κορν φλάουρ πριν το γάλα γιατί δε θα γίνει σωστή η ομογενοποίηση.
Μόλις βράσει το μείγμα της κατσαρόλας, το προσθέτουμε σε δόσεις με μία κουτάλα στο μπολ. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα. Μόλις ρίξουμε όλο το μείγμα στο μπολ, το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και αρχίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σφίξει η κρέμα μας. Βγάζουμε από τη φωτιά και δοκιμάζουμε. Δεν πρέπει να νιώθουμε γεύση από αλεύρι.
Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και τα σκεπάζουμε με μία μεμβράνη φροντίζοντας να ακουμπάει πάνω στην κρέμα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να κρυώσει πολύ καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
Απλώνουμε τις σφολιάτες μας στην επιφάνεια εργασίας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη από τη μία πλευρά, έτσι ώστε να καραμελώσει όταν την ψήσουμε και να μην απορροφήσει υγρασία από την κρέμα μας. Πατάμε με έναν πλάστη ελαφρά τη ζάχαρη μέχρι να μπει στα φύλλα και με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες στη σφολιάτα μας.
Η κάθε σφολιάτα θέλουμε να βγάλει 12 κομμάτια, έτσι κόβουμε στη μέση και από τις δύο πλευρές, και μετά στα 3.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 ταψιά και βάζουμε τις σφολιάτες με την πλευρά που πασπαλίσαμε προς τα κάτω. Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ακόμα και από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμες, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μίξερ χτυπάμε με το σύρμα την παγωμένη κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαντιγί, πρέπει να έχει σύσταση στραγγιστού γιαουρτιού.
Μόλις είναι έτοιμη και η κρέμα, την χτυπάμε λίγο στο μίξερ με το σύρμα για 20 μόνο δευτερόλεπτα!!
Ρίχνουμε τη σαντιγί μας στην κρέμα και ανακατεύουμε με μια μαριζ....
Στρώνουμε σε ένα πυρέξ τα κομμάτια σφολιάτας, ρίχνουμε την μισή κρέμα, βάζουμε άλλη μια στρώση με σφολιάτα και τελειώνουμε πάλι με κρέμα.... τα κομμάτια που μας έχουν περισσέψει τα σπάμε με το χέρι μας και γαρνίρομαι το γλυκό.... εάν θέλουμε τελειώνουμε με άχνη ζάχαρη.Καλή επιτυχία !!!

Εleni Tsoutsoudaki-Bassalou-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Mάμφινς με μήλο και καραμέλες γάλακτος !!!

Υπέροχα -Αρωματικά -Καραμελένια !!!

ΥΛΙΚΑ 2O τεμάχια !

3 Μήλα μέτρια καθαρισμένα σε κύβους
100 γρ καραμέλες γάλακτος μαλάκες και ψιλοκομμένες
1.1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα ζάχαρη
2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτάλια του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κούπας λιωμένο βούτυρο
2 Αυγά
1/4 κούπας γάλα
200γρ κρέμα γάλακτος ..1 μικρο κουτί..
λίγο χυμό λεμονιού
1 χούφτα καρύδια χοντροκομμένα ..50γρ..



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατέψτε το αλεύρι με την ζάχαρη το Μπέικιν την σόδα όλα μαζί
Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά ρίξτε το λιωμένο βούτυρο μέσα στα αυγά αφού έχει κρυώσει λίγο μαζί με το γάλα και την κρέμα γάλακτος αφού την έχετε χτυπήσει προηγουμένως την κρέμα με το λεμόνι.


Ρίξτε όλα τα υγρά στο αλεύρι
Ανακατέψτε καλά και ρίξτε μέσα τα μήλα τα καρύδια και τις καραμέλες γάλακτος
Βουτυρώστε και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά η μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν..!!

Gogo Samiou -"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μουσακάς χωρίς λάδι !!

Μουσακάςμε λαχανικά ψημμένα στο φούρνο χωρίς λάδι πολύ ελαφρύς !!!


Κρέμα

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνω 1 λίτρο γάλα μακράς διαρκείας η φρέσκο η αλλιώς ένα κουτί γάλα εβαπορέ και ένα νερό με 3 καλά γεμάτες κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνω μέσα 5 κουταλιές σούπας καλά γεμάτες κορν φλάουρ που το έχω διαλύσει πρώτα σε μια κούπα με χλιαρό γάλα'.
Ανακατεύω καλά μέχρι να πήξει και όπως είναι καυτό ρίχνω μέσα 2 αυγά μόνο τους κρόκους τα οποία τα έχω χτυπήσει νωρίτερα.
Επίσης ρίχνω και 2 χούφτες τυρί πεκορίνο και τυρί σκληρό Δανίας αλάτι και ή ότι άλλο θέλετε μοσχοκάρυδο.και λίγο

Λαχανικά

Από λαχανικά βάζω πατάτα και μελιτζάνα μόνο και ψήνω πάνω σε λαδόκολλα στο γκριλ του φούρνου σκέτες τις μελιτζάνες και πατάτες χωρίς ίχνος λάδι από πάνω μόνο με αλάτι και ο μουσακάς μου βγαίνει πολύ ελαφρύς χωρίς καθόλου λάδι μέσα..!!



 Κιμά

Τον κιμά τον ετοιμάζουμε όπως στα μακαρόνια λίγο λάδι κρεμμύδι σοτάρισμα μετά τον κιμά τον οποίο τον --σπάμε με ξύλινη κουτάλα πελτέ ντομάτας 2 ώριμες ψιλοτριμμένες ντομάτες αλατοπίπερο λίγο νερό να μαγειρευτεί και λίγο ψιλομκομμένο μαιντανό .

Gogo Samiou -"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παγωτό Φιστίκι !!!


Υπέροχο παγωτάκι και σε εμφάνιση και σε γεύση !!!

2 1/2 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
400 ml κρέμα γάλακτος
5 κρόκοι αυγών
1 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/4 φλ. τσαγιού λικέρ Κουαντρό
1 φλ. Φιστίκια Αίγινης
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής



Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί καλά ( χωρίς να βράσει).
Σένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε λίγο - λίγο το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύουμε συνεχώς.
Ξαναρίχνομαι το μείγμα στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΑΣΕΙ.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την βανίλια.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε το λικέρ, το χρώμα ζαχαροπλαστικής ( 5-6 σταγόνες) , το μείγμα των αυγών , τα φιστίκια και ανακατεύουμε.
Το Βάζουμε στην κατάψυξη και το χτυπάμε ανά 2 ώρες.
Συνολικά θέλει 6-8 ώρες.Είναι υπέροχο !!!Καλή απόλαυση !!!

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou -"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καρυδόπιτα με κρέμα !!!


Καρυδόπιτα με κρέμα το πιό απολαυστικό γλυκό !!!

Υλικά
  6 αυγά
  1/2 κούπα ζάχαρη
  1 κούπα αλεύρι
  1 κούπα καρυδιά
  1 φακελάκι μπέικιν
  1 κουταλάκι κανέλα
  1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο

Σιρόπι

  2 + 1/2 κούπες ζάχαρη
  2 +1/2 κούπες νερό
  λίγο λεμόνι χυμό

Κρέμα

500 ml γάλα
2 γεμάτες κουταλιές άνθος αραβοσίτου
1 κουταλιά κορν φλάουρ
2 κουταλιές ζάχαρη
Μισό garni χτυπημένο σε σαντιγί με 100ml γάλα
 
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και μετά ενσωματώνουμε με μια μαρίζ όλα τα υπόλοιπα υλικά . Ψήσιμο στους 175 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.

Σιρόπι
Βράσιμο για έξι με εφτά λεπτά αφού κοχλάσει
Κρύα η καρυδόπιτα ζεστό το σιρόπι .

Κρύο η καρυδόπιτα ζεστό το σιρόπι και σιροπιάζουμε -Αφήνουμε να πιεί το σιρόπι και να κρυώσει κι ετοιμάζουμε την κρέμα.


Κρέμα
Ετοιμάζουμε το garni χτυπώντας με το γάλα να γίνει σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο να περιμένει.
Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη κρατώντας μισή κούπα σε κατσαρόλα να βράσει.
Αραιώνουμε το κορν φλάουρ και το άνθος αραβοσίτου στην μισή κούπα γάλα και το προσθέτουμε ανακατεύοντας στο γάλα της κατσαρόλας.
Mόλις δούμε και πήζει αποσύρουμε από την φωτιά .
Βάζουμε μια μεμβράνη να  μην πιάσει πέτσα και όταν κρυώσει την χτυπάμε με το μίξερ και ρίχνουμε το garni που το έχουμε κάνει σαντιγί με τα 100 ml γάλα.
Tην στρώνουμε ομοιόμορφα επάνω από την καρυδόπιτα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο καρύδι!

Fotini Konsta-- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιαουρτογλυκό στο τσάκ μπάμ δροσερό !!!


Τοοοο  Γιαουρτογλυκό!!! Σήμερα με την ζέστη τι καλύτερο!!!
 Ένα όξινο-γλυκό αριστούργημα που οι περισσότεροι φτιάχνουμε και μας  δροσίζει ευχάριστα !!


Υλικά

1 κιλό γιαούρτι
2 φακελάκια ζελέ (φράουλα ή κεράσι)
400 γρ νερό

Διαλύουμε στο βραστό νερό τα 2 φακελάκια ζελέ
Αφήνουμε να κρυώσει και ανακατεύουμε μέσα στο γιαούρτι.
Γαρνιτούρα έβαλα κομπόστα βύσσινο και φρέσκα μύρτιλλο
Βάζουμε στο ψυγείο και σε μερικές ώρες είναι ήδη έτοιμο!
Τόσο απλό και όμορφο !!!

Marilena Pappa

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Σαμιώτικο κατσικάκι γεμιστό με πατάτες !!!




Σαμιώτικο κατσικάκι γεμιστό μπουτάκι με πατατούλες στο φούρνο !!!

Υλικά
1 πλάτη από κατσικάκι -ολόκληρη δεν την σπάμε
Γέμιση
κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
Συκωτάκι-από το κατσικάκι  κομμένο ψιλά κομματάκια
300 γραμ ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι -πιπέρι
μπαχάρι λίγους κόκκους
ρίγανη
πατάτες



Παίρνουμε την πλάτη η οποία δεν πρέπει να τρυπηθεί και φύγουν τα ζουμιά.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι,προσθέτουμε τα συκωτάκια,σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε και το ρύζι και το ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.
Αμέσως μετά προσθέτουμε τον άνηθο το αλατοπίπερο και το μπαχάρι,
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 2 ποτήρια με νερό.
Μαγειρεύουμε μέχρι να πιει το νερό και είναι έτοιμη η γέμιση.-το ρύζι να είναι μαλακό αλλά όχι καλοψημένο.
Ανασηκώνουμε την πέτσα και βάζουμε την γέμιση το ράβομαι να κλείσει και το βάζουμε στο πυρέξ ή ταψί ρίχνοντας το χυμό ενός ζουμερού λεμονιού λάδι αλάτι πιπέρι ρίγανη και λίγο νεράκι.το σκεπάζουμε με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο.και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160 βαθμούς.
Αν θέλετε βάλτε και πατάτες στο πλάι αφού πρώτα τις καθαρίσετε τις κόψετε τις βάλετε σε ένα μπολ και τις περιχύσετε με λίγο λάδι αλατοπίπερο ρίγανη λεμόνι-ανακατεύουμε και τις τοποθετούμε γύρω γύρω από το κρέας.
Θέλει 3 με 4 ώρες ψήσιμο στο σιγανό και γίνετε λουκούμι λιώνει.

Sophi Rene-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπουγάτσα κρέμα !!!


Άντε και μια κρέμα μπουγάτσα που ξετρελαίνει τα παιδιά και πάνε με χίλια στην κουζίνα!!!

Υλικά

2 πακέτα φύλλο μπουγάτσας
400 γρ βούτυρο αγελάδας
2 λίτρα γάλα
10 κουτάλια της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
1+1/2 κούπα ζάχαρη λευκή ή και λιγότερη αν θέλετε
4 μεγάλα αυγά
1 κουταλι σούπας βανίλια σε σταγόνες η σε σκόνη η και φρέσκια τόσο το καλύτερο
1 κουταλι της σούπας αλεύρι ή corn flower
100γρ άχνη ζάχαρη
κανέλα 5 με 6 ξυλάκια κανέλας




Απλώνουμε τα φύλλα στο τραπέζι και λιώνουμε το βούτυρο.
Ρίχνουμε το γάλα μέσα στην κατσαρόλακαι σε σιγανή φωτιά και αφήνουμε λίγο γάλα σε ένα μπολ όπου ρίχνουμε το σιμιγδάλι και την ζάχαρη,αλεύρι και λίγο νερό.
Ανακατευουμε τα υλικά και μετά χωρίζουμε από τα αυγά τα ασπράδια και κροκάδια .όταν ζεσταθεί λίγο το γάλα αδειαζουμε μέσα το μπόλ με το υπολοιπο μείγμα και ανακατεύουμε ως ότου πάρει βράσει η κρέμα μας.
Κλεινουμε το μάτι και βάζουμε την κατσαρόλα σε ένα δροσερό σημείο και ανακατεύουμε.


Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια και τα κροκάδια και μετά ρίχνουμε λίγη κρέμα μέσα στο μπολ με τα αυγα και ανακατεύουμε ,μετά τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με την κρέμα και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια αλειφουμε με βούτυρο το ταψί και βάζουμε ένα ένα τα φύλλα από το πρώτο πακέτο και τα βουτυρωνουμε συγχρόνως.
Τριβουμε λίγα ξυλάκια κανέλας και την βανίλια μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε και μετά ρίχνουμε όλη την κρέμα μέσα στο ταψί.
Παρακάτω συνεχίζουμε με το δεύτερο πακέτο φύλλων με τον ίδιο ρυθμό μέχρι και το τελευταίο φύλλο.
Τέλος κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα 30 με 40 λεπτά Καλή επιτυχία σε όσους την δοκιμάσουν !!

Αικατερίνη Σαρικεχαγιά‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Zαμπονοκασερόπιτα εύκολη !!!

Εύκολη ζαμπονοκασερόπιτα για το απογευματινό μας  κι όχι μόνο!!

Υλικά 
1 πακέτο φύλλα κρούστας,
1 κλ τριμμένη γκούντα,
ζαμπόν ψιλοκομμένο,
3 αβγά,
1 κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι γάλα ( αυτά τα 3 τελευταία τα ανακατεύω μαζί).

Στρώνω 2 φύλλα βουτυρωμένα και ρίχνω ζαμπόν και γκούντα, ξανά φύλλο και γέμιση μέχρι να τελειώσουν.

Από πάνω βάζω 2 φύλλα βουτυρωμένα όπως έβαλα στο κάτω μέρος της πίτας. Περιχύνω αφού την κόψω κομμάτια με το μείγμα των αβγών, αφήνω να απορροφήσει για 15-20 λ και ψήνω 45 λ περίπου σε 175 β.
Μόλις ροδίσει τη βγάζουμε και την απολαμβάνουμε!

Ritsa Kepesidou-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Τονοσαλάτα με μαγιονέζα !!!

 Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε πανεύκολη και γευστικότατη !!!

Υλικά
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού μαγιονέζα
300 γραμμάρια τόνος σε λάδι
1μικρή πιπεριά Φλωρινης
½ με 1 λεμόνι(το χυμό του)
πιπέρι

Βάζουμε αρχικά στο μπλέντερ ή μούλτι τον τόνο με την πιπεριά και τα αλέθουμε .
Προσθέτουμε και την μαγιονέζα τον χυμό από το λεμόνι και το πιπέρι
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή αλέφουμε ελαφρώς να ομογενοποιηθούν τα υλικά ,και έτοιμη να την βάλουμε στο πιάτο και να την απολαύσουμε .
Μπαίνει και σε σάντουιτς και δίνει πολύ νοστιμιά!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δροσερή Καρπουζάδα !!!



Κλασική καλοκαιρινή και άκρως δροσερή η καρπουζάδα !!!

Κόβουμε το καρπούζι σε φέτες  και βγάζουμε τα κουκούτσια.
Το βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με λίγο χυμό από λεμόνι λίγη ζάχαρη -ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλεις η ποσότητα, και χτυπάμε δυνατά.
Αδειάζουμε τον χυμό σε μεγάλη κανάτα και προσθέτουμε λίγη βότκα ή ρούμι και μπόλικα παγάκια και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε  σε ποτήρια και απολαμβάνουμε !!!

Αλλος τρόπος είναι να κόψετε το καρπούζι στην μέση να το αδειάσετε και να δημιουργήσετε ένα βαθύ σκεύος σαν μπολ ή σαν καλαθάκι -καρπουζομπόλ .
Εκεί θα αδειάσετε τον χυμό θα βάλετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και θα το απολαύσετε όλη η παρέα με καλαμάκια !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Μπαλίτσες τηγανοψωμάκια με κιμά !!!


Δαγκωνιά και απόλαυση !!! Δοκιμάστε τα !!!


Υλικά
Για την γέμιση

    Κιμάς μοσχαρίσιος 500 γρ   
    Κιμάς χοιρινός 200 γρ   
    Τυρί φέτα 200 γρ   
    Αλάτι-πιπέρι
    Κρεμμύδια 2 μεγάλα ψιλοκομμένα   
    Ελαιόλαδο για σοτάρισμα   

Για την ζύμη

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 700 γρ   
    Αλάτι 1 κοφτή κουταλιά σούπας   
    Ζάχαρη 1/2 κουταλάκι γλυκού   
    Ξηρή μαγιά στιγμής 2 φακελάκια
    Νερό 2 1/2 κούπες χλιαρό
    Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα   

.
Οδηγίες

Ξεκινάμε να φτιάξουμε την γέμιση σοτάροντας με λίγο ελαιόλαδο τον κιμά μαζί με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μέχρι να ασπρίσουν και να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
Αλατοπιπερώνουμε και στο τέλος προσθέτουμε την φέτα τριμμένη.
Κατεβάζουμε από την φωτιά κι αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει.
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι ,την μαγιά, το αλάτι και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο λίγο το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Βάζουμε την ζύμη σε ένα σκεύος που το έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο και την αφήνουμε εκεί σκεπασμένη για 60 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού. Με τον πλάστη τα ανοίγουμε σε στρογγυλά ζυμαράκια.
Βάζουμε στο καθένα από ένα κουταλάκι γλυκού γέμιση και το κλείνουμε καλά σαν πουγκάκι. Έπειτα τα πατάμε από πάνω με το χέρι μας προσεκτικά, για να αποκτήσουν σχήμα τηγανόψωμου. Βάζουμε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι να κάψει και ξεκινάμε να τα τηγανίζουμε λίγα λίγα, μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε ζεστά.
από Άννα- .chefoulis

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Μοσχαράκι γιουβέτσι !!!

Το αγαπημένο πολλών γουβετσάκι μελάτο και πεντανόστιμο !!!



Υλικά
1 κρέας μοσχάρι
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
1/2 ποτήρι του νερού κρασί
αλάτι πιπέρι
μπαχάρι
λίγη κανέλα 
ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
σπιτική σάλτσα -αν δεν έχετε προσθέστε 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 πακέτο κριθαράκι


Τσιγαρίζω το κρέας με λίγο λάδι μαζί με  δυο μεγάλα κρεμμύδια.
 Σβήνω με μισό ποτήρι του κρασιού κρασί, μετά από πέντε λεπτά ρίχνω αλάτι πιπέρι μπαχάρι σπιτική σάλτσα και μια κουταλιά σούπας πελτέ λίγο κανέλα και νερό.
Μόλις βράσει το κρέας προθερμαίνω καλά τον φούρνο μου, ρίχνω αρκετό νερό μετά στην κατσαρόλα μου αφήνω να κάψει πολύ καλά και ρίχνω μέσα σε πυρέξ το κρέας και το καυτό ζουμί.
Ρίχνω και το κριθαράκι μέσα στα 800γρ κρέας 1 πακέτο.. δλδ  500γρ μανέστρα.
Ανακατεύω μια φορά και το  βάζω στο φούρνο στου 220 μέχρι να ψηθεί.
Μέχρι το τέλος ανακατεύω 3 -4 φορές αφήνω περίπου 25 λεπτά .
Στο τέλος σβήνω και αφήνω λίγο να κρατάει.
Μέχρι να σερβίρω για να φάμε φουσκώνει κ χυλώνει από μόνο του..!!

Gogo Samiou - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πίτσα η διαφορετική !!!


 Για τους μερακλήδες της ουζοκατάστασης μια ""ΠΙΤΣΑ""διαφορετική!!
Διαφορετική στη γεύση γιατί έχει ""ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ"" στη γέμιση !!!

Για τη ζύμη:
1 νωπή μαγιά
1 κούπα ζεστό νερό
1/2 κούπα κρύο νερό
1 κ.σ.αλάτι
1/2 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
1 αυγό
Αλεύρι όσο πάρει


Ολα τα υλικά μαζι ζυμώνω και αφήνω να ξεκουραστεί  καμιά ωρίτσα!!


Για τη γέμιση:
Σε ένα σκεύος σιγοβράζω τη βάση της γέμισης την σάλτσα την ντομάτα...κρεμμύδι...σκόρδο..θυμάρι...δυόσμος...βασιλικό..ρίγανη..αλάτι..πιπέρι..
ζάχαρη..
Ανοίγω τη ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψί..
Απλώνω τη σάλτσα..
Έπειτα στρώνω το κίτρινο τυρί (κασέρι)..Μπέικον...μανιτάρια...πράσινη πιπεριά και παστουρμά!!
ΠΡΟΣΟΧΗ τον παστουρμά παν τα κάτω από τα τυριά γιατί ξεροψήνεται στο πι κ φι..
Προθερμασμένος φούρνος στους 220° πάνω κάτω με αέρα....(ο χρόνος ; αναλόγως τον φούρνο)
Δοκιμάστεεεε !!!

Κυριακή Ταμ- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ