Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Πάστα ταψιού της Σόφης !!!

Απίθανη πανεύκολη το γλυκό αυτό με λόγια δεν περιγράφετε γι αυτό φτιάξτε το !!!

Υλικά Κέικ
6 αυγά
6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
4κουταλιές σούπας κακάο
6 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
4 κουταλιές σούπας λάδι
2 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ


 Ετοιμασία κέικ
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν για 5 λεπτά.
Χαμηλώνουμε στην πολύ σιγανή ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι το κακάο την βανίλια το μπέικιν και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε προθερμασμένο 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.


Σιρόπι υλικά
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού.

 Ετοιμάζουμε το σιρόπι
Ολα μαζί τα βράζουμε περίπου για 10 λεπτά.
 Βγάζουμε το ψημένο κέικ και ρίχνουμε από πάνω το καυτό σιρόπι με κουτάλα .και τα δύο καυτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει.



Υλικά για σαντιγί
2 κουτιά παγωμένα Morfat
1 ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια

Ετοιμασία σαντιγί
Χτυπάμε πολύ να αφρατέψει η παγωμένη morfat
Προσθέτουμε  και το ζαχαρούχο με την βανίλια ανακατεύοντας.
Αδειάζουμε την σαντιγί επάνω από το σιροπιασμένο και κρύο κέικ.
Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά περίπου 1 ώρα.

Γλάσο σοκολάτας υλικά
2 κουβερτούρες των 125 γραμ
1κουταλιά σούπας μέλι
1 βανίλια
150 γραμ γάλα εβαπορέ



Ετοιμασία γλάσο σοκολάτας
Βράζουμε το γάλα -το αποσύρουμε από την φωτιά σπάμε μέσα την σοκολάτα προσθέτουμε το μέλι και την βανίλια ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα το ρίχνουμε επάνω από  το γλυκό από την σαντιγί το στρώνουμε ομοιόμορφα μετά στο ψυγείο να παγώσει κι έτοιμο !! Καλή επιτυχία !!!





Απο ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ---Την συνταγή την είδα και την έφτιαξα στο internet και έχει την υπογραφή της Σόφης Τσιώπου !

Το έφτιαξα 2 φορές γιατί άρεσε πάρα πολύ ,μόνο που την πρώτη φορά το έβαλα σε μικρό ταψί και είχε πιο ύψος το γλυκό και τώρα στο ταψί του φούρνου γιατί μας αρέσουν τα πιο λεπτά σε μέγεθος .
Εσείς επιλέγετε !