Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Κοκκινιστό με λαχανικά από τα πιό απλά & νόστιμα !!!

Το απολαμβάνουμε και σκέτο αλλά το συνοδεύουμε και με ότι μας αρέσει πχ πατάτες τηγανιτές μακαρόνια πουρέ ή διάφορα βραστά λαχανικά! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ !!
Ένα φαγητό που μου θυμίζει έντονα μαμά !!



Υλικά
1 κιλό μοσχάρι χτένι σε μερίδες
2 καρότα μεγάλα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό ή ροζέ κρασί
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
1 ξύλο κανέλα προαιρετικά
πιπέρι, αλάτι
3/4 κούπας λάδι
5 ώριμες ντομάτες ψιλοτριμμένες ή 1 κουτί ντοματοχυμό
1 κ.σ. πελτέ σε 1/2 ποτήρι νερό χλιαρό διαλυμένος
2 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους


Εκτέλεση της συνταγής.

    Πλένουμε το μοσχάρι και το βάζουμε σε λίγο ζεστό νερό στην κατσαρόλα μας να πάρει βράση, να αφαιρέσουμε τον αφρό που θα βγάλει το χύνουμε και το αφήνουμε στο σουρωτήρι .
Περνάμε τις μελιτζάνες ελαφρώς από τηγάνι και τις αφήνουμε επάνω σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσουν το περιττό λάδι
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το  λάδι, το κρεμμύδι, το καρότο,και τα σοτάρουμε μαζί με το κρέας.'
Σβήνουμε με το κρασί το φαγητό μας, αφήνουμε 3-4 λεπτά να εξατμισθεί και προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτα, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, την ντομάτα πελτέ  διαλυμένη σε 1/2 ποτήρι νερό.
Προσθέτουμε και το ξυλάκι κανέλας αν βάλουμε
    Αφήνουμε το κρέας να σιγοβράζει για 1 ώρα φροντίζοντας να το επιβλέπουμε να έχει ζουμάκι -νερό αν δεν έχει προσθέτουμε λίγο λίγο χλιαρό .
Στα 30 λεπτά μαγειρέματος προσθέτουμε και τις μελιτζάνες .
Μόλις δούμε ότι είναι έτοιμο το κρέας δυναμώνουμε την φωτιά ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα να δέσει και να μελώσει η σάλτσα του και καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

* Μπορούμε να αφαιρέσουμε τις μελιτζάνες τις οποίες προσθέτουμε ίσα για την γεύση ή να χρησιμοποιήσετε μόνο μία .