Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι!

 Για γλυκό, πέρα από τον κλασσικό παραδοσιακό χαλβά με το ταχίνι, μπορείτε να προσφέρετε έναν πεντανόστιμο σιμιγδαλένιο χαλβά με πορτοκάλι, που είναι και της εποχής!

Υλικά:
4 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια σιμιγδάλι χονδρό ή 1 χονδρό και 1 ψιλό
1 ποτήρι λάδι
1 ξύλο κανέλλας
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
½ φλ. αμύγδαλο καβουρντισμένο
(για πιο έντονο άρωμα πορτοκαλιού μπορείτε να αντικαταστήσετε μία κούπα νερό στο σιρόπι με χυμό πορτοκαλιού)
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζετε το σιμιγδάλι στο λάδι μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα (προσοχή να μην καεί).
Βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράζετε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει.
Ρίχνετε με προσοχή το σιρόπι στον χαλβά και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
Το βάζετε σε φόρμα ή πυρέξ και το αφήνετε να κρυώσει!
laconialive.gr