Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

*Καλαμαράκια τηγανιτά!

Υλικά:
500 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες
1/2 φλ. τσαγιού νερό
Χυμό ενός λεμονιού
1 φλ. τσαγιού αλεύρι
αλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση άσπρο)
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Βάζετε το νερό, το λεμόνι και τα καλαμαράκια σε ένα μπολ, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να μαριναριστούν στο ψυγείο για μία ώρα περίπου.
Σε άλλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Στραγγίζετε τα καλαμάρια και τα αλευρώνετε καλά, ένα–ένα. Ζεσταίνετε καλά το λάδι και τηγανίζετε λίγα–λίγα τα καλαμαράκια για 2 λεπτά.
Τα σερβίρετε ζεστά με λεμόνι ή κάποια σάλτσα της αρεσκείας σας.