Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Κέϊκ πολύυυυ σοκολατένιοοοο.. ♥





Υλικά για το κέϊκ:

1 φαρινάπ
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα γάλα φρέσκο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 μπέκιν πάουντερ
3 βανίλιες
3 αυγά
2 γεμάτες κ.σ κακάο (για το μείγμα κακάο)

Υλικά για την επικάλυψη:
1 κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής 250 ml
2 κουβερτούρες γάλακτος
1 κ.γ μαργαρίνη
Για διακόσμηση:
καβουρδισμένο αμυγδαλακι φιλέ
τρίμμα σοκολάτας (ξύνουμε λίγο την άκρη της σοκολάτας με το μαχαίρι)


Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά μαρέγκα,ρίχνουμε τους κρόκους με την ζάχαρη...χτυπάμε λίγο και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν κοσκινισμένα..ρίχνουμε το γάλα,το λάδι,τις βανίλιες!!!!αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο καλά ταψί η φόρμα και κρατάμε λίγο μείγμα και προσθέτουμε το κακάο...χτυπάμε λίγο και το ρίχνουμε πάνω στο άλλο μείγμα που έχουμε ήδη βάλει στη φόρμα μας και κάνουμε κύκλους με ένα πιρούνι... το ψήνουμε σε προθερμασμένο πάντα φούρνο για μία ώρα περίπου...δοκιμάζοντας με το μαχαίρι όπως ξέρουμε!!!!στο πρώτο τέταρτο στους 200-220 βαθμούς και μετά στους 180...όσο ψήνεται ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας με τον εξής τρόπο:ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε σημείο βρασμού,ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα σε κομματάκια και ανακατεύουμε....αφού πήξει λίγο ρίχνουμε και την μαργαρίνη για περισσότερη γυαλάδα και αποσύρουμε από την φωτιά και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει... την περιχύνουμε στο κρύο κέϊκ μας (αν θέλουμε στραγγίζουμε το κέικ μας σε μία σχάρα...εγώ δεν το στράγγισα,μου αρέσει να κολυμπάει στη σοκολάτα...μετά την απορροφά και γίνετε μούρλιααααα!!στολίζουμε με σοκολάτα και αμυγδαλάκι η ότι άλλο θέλουμε!!!
Καλή επιτυχία!!
Spyridoyla Prf η Πολίτικη κουζίνα τις Σπυριδούλας